Reportaje

REFUGIATUL DIN SIRIA SE PLÂNGE DE OBSTACOLELE CREARE DE AUTORITĂŢILE MOLDOVENEŞTI ÎN OBŢINEREA CETĂŢENIEI

13 februarie, 2015
REFUGIATUL DIN SIRIA SE PLÂNGE DE OBSTACOLELE CREARE DE AUTORITĂŢILE MOLDOVENEŞTI ÎN OBŢINEREA CETĂŢENIEI Refugiatul din Siria, Osama Hmiames, se plânge de obstacolele create de autorităţile moldoveneşti, care pe parcursul a 12 ani nu-i acordă cetăţenia Republicii Moldova. El a relatat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „în 2002 a sosit în Moldova, iar în 2003 a obţinut statut de refugiat”.

 

„În decursul a 12 ani am reuşit să mă căsătoresc cu o cetăţeancă a Moldovei, am format o familie şi am deschis la Bender un mic business de coasere şi vindere a hainelor. În toţi aceşti 12 ani am achitat cu regularitate impozitele şi nu am primit nicio amendă”, a spus Hmiames, adăugând că „pentru a putea locui şi lucra fără probleme, trebuie obţinută cetăţenia”.

 

Potrivit spuselor sale, după ce a susţinut examenele pentru obţinerea cetăţeniei, în documente i s-a scris că reprezintă pericol pentru stat şi societate.

 

„Am contestat această decizie în judecată. Au avut loc trei şedinţe, dar decizia a fost similară. Între-timp, toate documentele mele sunt în ordine şi legalizate atât la Bender, cât şi la Chişinău. Dacă în documentele ce mi-au fost acordate după susţinerea examenelor este indicat că reprezint pericol pentru ţară şi societate, atunci de ce autorităţile mi-au permis să deschid o afacere şi să stau în ţară, dar nu m-au arestat?!”, se întreabă Hmiames.

 

El s-a adresat autorităţilor Moldovei cu îndemnul de a-i acorda cetăţenia şi să-i permită să locuiască în ţară.

 

„Nu vreau să plec în Europa, unde în decurs de trei luni pot obţine documentele necesare. Vreau să trăiesc şi să lucrez în Moldova, unde este familia şi afacerea mea, precum şi să fiu cetăţean al ţării, de rând cu ceilalţi”, a spus Hmiames.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 13.02.2015 01:06:29 Ilies
    El iubeste pe noi, moldoveni si pe Moldova noastra!
  2. 13.02.2015 01:09:21 Elena
    Asta este o raritet...
  3. 13.02.2015 04:25:04 Ana
    Nu cred in asa ceva in Moldova noastra - draga si iubita de toti!!!
  4. 16.02.2015 01:02:54 Nichita
    Noi trebue sa dam cetatenia lui...
  5. 16.02.2015 03:33:10 Simionel
    Cred ca statu nostru trebue sa fie mai OMENEST!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.