Reportaje

APĂRĂTORII DREPTURILOR AU ÎNDEMNAT CONDUCEREA JUDECĂTORIEI BUIUCANI ŞI CURŢII DE APEL SĂ MONITORIZEZE ACTIVITATEA JUDECĂTORILOR

23 februarie, 2015
APĂRĂTORII DREPTURILOR AU ÎNDEMNAT CONDUCEREA JUDECĂTORIEI BUIUCANI ŞI CURŢII DE APEL SĂ MONITORIZEZE ACTIVITATEA JUDECĂTORILOR

Activistul Igor Căldare a atras atenţia conducerii Judecătoriei sect. Buiucani şi Curţii de Apel Chişinău la „comportamentul incorect al judecătorilor”, pe care i-a comparat cu „oaia neagră, care strică imaginea întregii turme”.

 

Într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, luni, Căldare a spus că conducătorii acestor instituţii – Dorin Dolghieru şi Ion Pleşca trebuie să ştie ce fac subalternii lor.

 

„În Moldova sunt mulţi judecători oneşti şi cumsecade, însă din cauza unor indivizi, suferă întregul sistem judiciar al ţării”, a menţionat Căldare.

 

El afirmă că prin declaraţiile sale doreşte „să trezească interesul faţă de asemenea judecători ca Iurie Ţurcan de la Judecătoria sectorului Rîşcani, iar deja în procedura de investigare se va putea ajunge şi la şefii acestora”.

 

Businessmanul Denis Ureche, prezent la conferinţa de presă, a spus că cu ajutorul judecătorilor ca Ţurcan, în Judecătoria sectorului Râşcani s-au acumula peste 20 de dosare civile falsificate.

 

Căldare şi Ureche au relatat cum la Judecătoria Buiucani magistratul Galina Moscalciuc a pronunţat o decizie pe recursului lui Alexei Creciun, care este mort deja de şase luni şi este îngropat în raionul Ştefan Vodă.

 

Potrivit lui Căldare, defunctul Creciuc conform documentelor este directorul companiei Sistem Construct SRL., care a beneficiat de credite la Banca de Economii.

 

Igor Căldare a relatat că „pe 13 aprilie 2014 Alexei Creciun a fost ucis”, dar „în judecătoria moldovenească pe recursurile sale lucrau judecători, semnând documente cu mâna sa moartă”.

 

„Noi, apărătorii drepturilor, lent, pas cu pas, vom desfiinţa acest sistem judiciar şi îl vom obliga să funcţioneze onest şi transparent”, a menţionat Căldare, relatând că Curtea de Apel pe 17 februarie 2015 a aprobat decizia judecătoarei Moscalciuc privind recursul lui Creciun.

 

Participanţii conferinţei de presă au accentuat că îşi doresc ca şi Dolghieru, şi Pleşca să atragă atenţie la ce se întâmplă în judecătoriile pe care le conduc.

 

„Dorim ordine în instanţele de judecată, societatea are dreptul să ştie cine şi cu ce scop a ordonat asemenea decizii ale judecătorilor (Ţurcanu şi Moscalciuc), care le-au fost motivele”, a menţionat Căldare.

 

Denis Ureche şi Igor Căldare au spus că Alexei Creciun formal conduce două companii, căror BEM le-a acordat 2,9 mil. de euro. Banii nu au fost returnaţi şi puţin probabil că vor fi cândva returnaţi.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 23.02.2015 03:38:49 Alex
    Bravo, Igor, noi asteptam informatia inca mai detailata...
  2. 23.02.2015 07:48:52 Viorel
    Unii hotii povestesc despre altii hotii...
  3. 24.02.2015 04:33:24 Bivol
    Baetii vor banii care a fost furata de banci...
  4. 24.02.2015 06:39:51 Alex
    Daca nu ei atunci CINE?
  5. 25.02.2015 06:35:04 Olga
    Cine sta in spatele acest baetii? Numai Fundu monetar...
  6. 26.02.2015 12:22:30 Simona
    Vse uje zabili pro ucradenie denigi iz BEM, a oni lish napominaiut ob etom...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.