Reportaje

CANDIDATUL LA POSTUL DE BAŞCAN NICOLAI DUDOGLO A NEGAT INFORMAŢIA PRIVIND INTERDICŢIA DE A INTRA ÎN RUSIA

05 martie, 2015
CANDIDATUL LA POSTUL DE BAŞCAN NICOLAI DUDOGLO A NEGAT INFORMAŢIA PRIVIND INTERDICŢIA DE A INTRA ÎN RUSIA Candidatul independent la postul de başcan al Găgăuziei, deputatul Parlamentului Moldovei Nicolai Dudoglo, a dezminţit informaţia din presă privind faptul că îi este interzisă intrarea în Rusia.

 

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG” candidatul a prezentat un document de la Serviciul Federal de Migraţiune al Rusiei, în care se vorbeşte că interdicţia pe numele lui Nicolai Dudoglo de a intra în Federaţia Rusă nu există.

 

Potrivit lui Dudoglo, informaţia falsă a fost special „scăpată” în presă cu scopul de a fi preluată de alte surse media şi acest pas a fost făcut de oponenţii săi la alegerile pentru şeful puterii executive din autonomie.

 

„Ultimul sondaj a demonstrat că Dudoglo acumulează 27,63%, iar principalul meu oponent – Irina Vlah doar 25,37%. După aflarea acestei informaţii neplăcute pentru Vlah şi formaţiunea care o sprijină – Partidul Socialiştilor, a început „scurgerea” informaţiei. Datele incorecte au început să fie publicate pe circa 10 site-uri. Majoritatea au retras această informaţie, imediat ce juriştii mei i-au ameninţat că îi vor chema în judecată, însă pe unele resurse media informaţia persistă”, a menţionat deputatul.

 

Dudoglo a relatat jurnaliştilor că primăria Comratului, pe care a condus-o trei mandate consecutiv, are semnate acorduri directe de cooperare cu regiuni din Federaţia Rusă, în particular, Sokolniki, regiunea Moscova, oraşul Groznîi din Cecenia şi oraşul Tatarstan.

 

Întrebat de corespondentul „INFOTAG” dacă electoratul din Găgăuzia va vota pentru Dudoglo la fel ca şi la alegerile precedente, când a acumulat 49%, candidatul a spus că „speră la aceasta”. Totodată, el a atras atenţie la numărul mare de candidaţi ai cursei electorale, ceea ce va duce la fragmentarea electoratului.

 

„Anume din acest motiv consideră că şi de data aceasta va fi necesar turul doi, în cadrul cărei se va afla câştigătorul”, a spus Dudoglo, atrăgând atenţie la faptul că el şi echipa sa invită pentru cooperare toate forţele sănătoase din autonomie, pentru ca imediat după alegeri să fie creat un Comitet executiv profesional.

 

Deputatul s-a adresat alegătorilor din Găgăuzia cu îndemnul de a fi atenţi la alegerile din 22 martie, şi să-şi dea votul pentru candidatul care nu şi-a pătat imaginea cu minciuni.

 

Dudoglo consideră că greşeala de neiertat a precedenţilor Guvernatori este lipsa de dorinţă de a coopera cu oponenţii din autonomie.

 

„Să zicem că Tabuncic nu a observat cum a evoluat Formuzal, care mai târziu a devenit başcan. Dar nici Formuzal, devenind şef al puterii executive, nu a invitat reprezentanţii oponenţilor pentru a conlucra întru binele autonomiei”, a spus Dudoglo.

 

La întrebarea corespondentului „INFOTAG”, dacă are în vedere potenţiali acţionari dispuşi să ofere 1 mlrd. de lei pentru crearea băncii populare a Găgăuziei, pe care a promis să o deschidă în caz de victorie, candidatul a răspuns afirmativ.

 

„Pe lângă subiecţi economici locali din autonomie, acţionari ai băncii populare a Găgăuziei vor deveni reprezentanţii ai businessului din Turcia şi Rusia, cu care avem deja acorduri în acest sens”, a spus el.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 05.03.2015 06:13:17 Ana
    Vlah spune ca ia este cea mai populara in autonomia...
  2. 05.03.2015 06:17:03 Irina
    In Rusia Nicolai are multe prieteni...
  3. 06.03.2015 08:59:49 Ivan
    Dudoglo teme pe Vlas ca foc...
  4. 06.03.2015 09:02:59 Svetlana
    In data acesta Nicolae are o sanse bune...
  5. 06.03.2015 06:14:18 Vica
    Interesant, ce postura el da la soara sa Nina Harlamenco?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.