Reportaje

CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE GUVERNATOR AL GĂGĂUZIEI, OLEG GARIZAN, PROPUNE CREAREA „FRONTULUI SUPRAPOLITIC” PENTRU SOLUŢIONAREA PROBLEMELOR CHEIE DIN AUTONOMIE

06 martie, 2015
CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE GUVERNATOR AL GĂGĂUZIEI, OLEG GARIZAN, PROPUNE CREAREA „FRONTULUI SUPRAPOLITIC” PENTRU SOLUŢIONAREA PROBLEMELOR CHEIE DIN AUTONOMIE Candidatul la funcţia de başcan al Găgăuziei, Oleg Garizan, propune ca în autonomie să fie creat un „front suprapolitic” apartid pentru soluţionarea problemelor cheie ale cetăţenilor. Astfel el a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

Garizan a spus că sarcina principală la moment este renaşterea economiei, dezvoltarea educaţiei şi culturii, precum şi relaţiilor internaţionale de prietenie ale autonomiei.

 

„Datoria noastră este de a consolida societatea şi de a ne axa activitatea pe dezvoltarea Găgăuziei şi Moldovei. Deblocând definitiv relaţiile comerciale cu Uniunea Euroasiatică, vom consolida relaţiile cu Turcia, vom readuce în autonomie copiii şi nepoţii plecaţi. Trebuie să fim uniţi şi extrem de atenţi în acţiunile şi faptele noastre”, a spus el.

 

Fostul deputat al Parlamentului Moldovei din partea Partidului Comuniştilor a acuzat conducerea formaţiunii de „retragerea din viaţa politică a ţării”.

 

FOSTUL DEPUTAT OLEG GARIZAN CONSIDERĂ CĂ PCRM SE OCUPĂ DE INTRIGI, ÎN SCHIMBUL ACŢIUNILOR REALE

 

Partidul Comuniştilor (PCRM) se ocupă de intrigi şi îi persecută pe cei ce sunt de altă opinie, în loc să întreprindă acţiuni pentru ridicarea embargoului la mărfurile moldoveneşti în Rusia, să lupte cu corupţia, să protejeze statalitatea şi identitatea Moldovei. Astfel a opinat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, fostul deputat al PCRM, candidatul independent la funcţia de başcan al Găgăuziei, Oleg Garizan.

 

El consideră că PCRM merge spre autolichidare, ceea ce „în situaţia actuală este un factor destabilizator şi antistatal”.

 

„Economia Moldovei se află la limita prăbuşirii. Uniunea Europeană aşa şi nu şi-a deschis pieţele pentru produsele moldoveneşti. Găgăuzia, ca regiune agricolă, cel mai mult resimte pierderile din cauza ruperii relaţiilor cu Rusia. Sarcina noastră principală în prezent este de a restabili şi dezvolta relaţiile cu Uniunea Economică Euroasiatică (UEE) şi Turcia prietenoasă, care este mai mult orientată spre piaţa estică”, a menţionat Garizan.

 

Potrivit spuselor sale, cetăţenii încep să se întrebe „unde încearcă să-i aducă coaliţia proeuropeană şi PCRM, care i s-a alăturat?”.

 

„Încearcă să ne urce în vagonul trenului european, care merge spre impas şi se apropie de dezastru”, consideră fostul deputat.

 

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre afirmaţiile preşedintelui Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, despre implicarea FR în afacerile interne ale Moldovei, Garizan a spus că pe parcursul ultimelor campanii electorale politicieni din diferite ţări au demonstrat interese faţă de RM.

 

„Să ne amintim cum cancelarul german, Angela Merkel, a demonstrat interes faţă de Moldova, cum Ambasadorul României, Marius Lazurca, afirma că ţara vecină va studia activitatea Guvernului nostru. Este bine dacă reprezentanţii străini îşi fac griji pentru Moldova, să sperăm că aceste îngrijorări vor fi în beneficiul ţării”, a menţionat fostul deputat.

 

Comentând recomandările partenerilor externi pentru Guvernul Moldovei, el a spus că „nicio scrisoare cu recomandări nu va contribui la aplanarea situaţiei din ţară dacă clasa politică nu-şi va dori acest fapt.

 

„Componenţa Guvernului în ultimii cinci nu s-a schimbat drastic, şi în aceşti ani cu corupţia şi alte probleme nimeni nu a luptat. Timp de cinci ani am făcut nimic, iar în decurs de 100 de zile vom reuşi să rezolvăm totul? Nu este corect când cineva din afară impune termeni”, consideră Garizan.

 

Potrivit spuselor sale, politicienii trebuie „să-şi suflece mânecile şi să-şi propună anumite scopuri, dacă cu adevărat îşi doresc ca ţara să fie cu adevărat independentă şi suverană”.

 

„INFOTAG” precizează: La începutul săptămânii PCRM a desfiinţat comitetul raional al partidului din Ceadîr-Lunga, conducătorul cărui era Garizan. Însuşi comunistul a fost exclus din conducerea partidului din motiv că participă la alegerile pentru başcan. Anterior comitetul raional a criticat cooperarea conducerii partidului cu PLDM şi PDM, precum şi participarea deputaţilor comunişti la alegerea conducerii Parlamentului şi învestirea Guvernului. Conducerea PCRM, de asemenea, a desfiinţat comitetele raionale din Vulcăneşti, Comrat şi Edineţ.

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 06.03.2015 04:02:52 Ungur
    Vlas sa fie bascan, Garizan - spicherul...
  2. 06.03.2015 04:04:06 Trifon
    Toti, care a fugit de la PCRM vor sa fie bascanii...
  3. 06.03.2015 06:11:33 Inga
    De ce el a plecat de la PCRM?
  4. 06.03.2015 06:18:41 Steluta
    Eto uje pohoje na sag otceaiania...
  5. 09.03.2015 09:32:43 Pavel
    Dl Garizan vre sa sustina pe Vlah si nu stie cum sa spuna despre asta...
  6. 09.03.2015 12:22:29 Stas
    Irina stie ca el da voturile...
  7. 10.03.2015 06:08:55 Oh
    El singur nu stie cum sa procedeza mai bina!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.