Reportaje

ÎN MOLDOVA A FOST EDITAT CATALOGUL COMPANIILOR CU CAPITAL GERMAN, AUSTRIAC, ELVEȚIAN ȘI DIN LIECHTENSTEIN

11 martie, 2015
ÎN MOLDOVA A FOST EDITAT CATALOGUL COMPANIILOR CU CAPITAL GERMAN, AUSTRIAC, ELVEȚIAN ȘI DIN LIECHTENSTEIN În Moldova a fost editat în premieră „Catalogul companiilor cu capital german, austriac, elvețian și din Liechtenstein în Republica Moldova”, elaborat de Asociaţia Obștească „Colaborare Economică Moldo-Germană” - (MDW) cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

Reprezentanta asociaţiei, Iuliana Solonaru, a relatat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „publicaţia conţine informaţii despre 103 companii din cele 346 înregistrate în Moldova”.

 

Ea a explicat aceasta prin faptul că o treime din companii nu activează sau recent s-au înregistrat şi nu au reuşită să-şi dezvolte businessul, iar altă parte nu a dorit ca informaţia despre ele să fie publicată.

 

Reprezentantul Ambasadei Republicii Federative Germania în Moldova, Thomas Weithoner, consideră că „catalogul elaborat va permite doritorilor să afle informaţii adiţionale despre companiile cu capital străin, care îşi desfăşoară activitatea în ţară, precum şi va contribui la atragerea investiţiilor”.

 

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre cum Guvernul minoritar al Moldovei ar putea influenţa dezvoltarea companiilor cu investiţii străine în RM, Weithoner a spus că „existenţa Guvernului minoritar nu va afecta în nici un mod dezvoltarea companiilor şi businessului cu capital străin”.

 

Directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Dona Şcola, a adăugat că „stabilitatea companiilor străine în ţară nu depinde de Guvernul Moldovei, iar ceea ce priveşte corupţia, aceasta este o problemă comună”.

 

Potrivit spuselor sale, „catalogul elaborat este foarte important, deoarece va permite promovarea produselor companiilor şi dezvoltarea relaţiilor cu alţi agenţi economici, precum şi va contribui la sporirea potenţialului de exportare a ţării”.

 

„Suntem interesaţi de majorarea numărului de investitori în Moldova, dar pentru aceasta urmează fie purtate multe negocieri”, a spus Şcola.

 

Ea a menţionat că „în ultimii cinci ani Germania a devenit unul din lideri la capitolul investiţii în Moldova şi sprijină parcursul european al ţării”.

 

Directorul MIEPO speră că „următorul catalog va fi mai mare şi mai solicitat”.

 

Participanţii la conferinţă au menţionat că „suma cheltuită pentru editarea catalogului nu este mare”, adăugând că „acesta va fi răspândit în toate instituţiile din Moldova”.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 11.03.2015 03:28:05 Pavel
    Este o cheste care are esenta practica...
  2. 11.03.2015 04:55:21 Efim
    Nu cred ca asta este cea mai importante chestea care trebue sa fie facuta!
  3. 11.03.2015 04:59:18 Serafim
    Asta se numeste SPALAREA grantului!!!
  4. 11.03.2015 06:23:30 Victor
    Da de ce vorbiti despre asta, ciu trebue sa caute singur!
  5. 12.03.2015 08:48:10 Malai
    Faptu de rind da noi sa bucuram ca copii...
  6. 14.03.2015 04:10:36 Borea
    Caut si nu pot sa gasesc asa carte...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.