Reportaje

CANDIDATUL PENTRU BAŞCAN, SERGHEI CERNEV, ŞI-A ACUZAT OPONENTUL, IRINA VLAH, DE „DESTABILIZĂRI ÎN GĂGĂUZIA”

13 martie, 2015
CANDIDATUL PENTRU BAŞCAN, SERGHEI CERNEV, ŞI-A ACUZAT OPONENTUL, IRINA VLAH, DE „DESTABILIZĂRI ÎN GĂGĂUZIA” Candidatul neafiliat pentru funcţia de Guvernator al Găgăuziei, Serghei Cernev, şi-a acuzat oponentul, Irina Vlah, şi actualul şef al autonomiei, Mihail Formuzal, de „destabilizarea situaţiei în sudul republicii”.

 

Vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, el a repetat abuzurile lui Formuzal enunţate anterior de nenumărate ori.

 

„Acestea sunt delapidarea resurselor de stat, ajutorului umanitar, majorarea personalului Executivului datorită „sufletelor moarte”. Împotriva başcanului în prezent sunt deschise dosare penale în baza articolelor „Acţiuni intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase” şi „Delapidarea averii publice”, a amintit Cernev.

 

El consideră că fiindu-i frică de urmărire penală şi condamnare în viitorul apropiat, Formuzal a acceptat cooperarea cu Vlah, care a promis că devenind başcan „îl va proteja”.

 

„Ce avem în rezultat? La ultimele şedinţe ale Executivului Formuzal declară că Guvernul RM zădărniceşte livrarea în autonomie a gazelor pentru familiile social vulnerabile din Găgăuzia. El numeşte „revoltător” faptul că fermierii din autonomie nu primesc subvenţii pentru lucrările agricole. Formuzal chiar şi recenta depreciere a leului a asociat-o, în principal, cu activitatea Guvernului de la Chişinău, deşi vedem căderea valutelor naţionale în ţările CSI … Spre ce duc această linie Formuzal şi Vlah? În opinia mea, spre realizarea scenariului ucrainean la sudul republicii, pentru „ciocnirea” autorităţilor din centru şi regiune”, a menţionat Cernev.

 

El a spus că deja acum, fără a aştepta rezultatele alegerilor, Vlah a desemnat unii membri ai echipei sale.

 

„În această echipă s-a găsit loc şi pentru Formuzal. Se presupune că modificând legislaţia autonomiei, vor elibera postul de preşedinte al Comitetului executiv, care în prezent este ocupat de başcan. Acest fotoliu va fi propus lui Formuzal. De asemenea, printre cei pe care îi va aduce cu sine Irina Vlah, se regăseşte vărul său, Mihail Vlah (arestat de repetate ori şi internat într-o clinică de psihiatrie). El va ocupa postul de director al companiei publice „Teleradio Găgăuzia”. Prim-vicepreşedinte al Comitetului executiv se zvoneşte că va fi Roman Tiutin, împotriva cărui în 2010 s-a deschis un dosar penal pentru huliganism. O altă rudă a Irinei Vlah – Serghei, condamnat pentru atacarea unui taximetrist la Chişinău, va conduce Direcţia finanţe din autonomie. Şi acestea sunt doar câteva din persoanele care vor asigura „viitorul fericit” al locuitorilor din regiune”, a spus Cernev.

 

El a îndemnat locuitorii din Găgăuzia să fie vigilenţi în ziua alegerilor şi să voteze pentru acel candidat, care ar fi capabil să asigure stabilitatea şi pacea în autonomie.

 

„INFOTAG” precizează: Serghei Cernev este cunoscut prin faptele sale excentrice. La mijlocul anului 2014 el împreună cu un grup de tineri, în prezenta martorilor, inclusiv poliţia, a dat buzna la şedinţa Comitetului executiv, şi i-a lovit pe speakerul Dmitri Constantinov şi başcanul Mihail Formuzal. Peste o lună el a spart anvelopele automobilului de serviciu al başcanului. Pentru nici una din aceste fapte el nu a fost pedepsit.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 13.03.2015 06:13:03 Nicolae
    Pacat ca el nu poate sa fie ales bascan...
  2. 14.03.2015 04:09:33 Fedea
    El nici nu vre sa fie ales bascan...
  3. 14.03.2015 04:12:40 SAva
    Cum CEC sa registreaza asa candidati, nu stiu, el arata ca bandit!
  4. 15.03.2015 12:13:33 Stela
    El se prezinte acelas gasca ca si Dudoglo...
  5. 15.03.2015 12:14:17 Macar
    La Vulcanesti el obtina victoria, sa vedeti!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.