Reportaje

CÂTEVA ORGANIZAŢII TERITORIALE ALE PARTIDULUI FORŢA POPORULUI S-AU ALĂTURAT PPEM

01 aprilie, 2015
CÂTEVA ORGANIZAŢII TERITORIALE ALE PARTIDULUI FORŢA POPORULUI S-AU ALĂTURAT PPEM Câteva organizaţii teritoriale ale Partidului Forţa Poporului au anunţat că se alătură Partidului Popular European din Moldova (PPEM). Anunţul a fost făcut de liderii organizaţiilor miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

Liderul grupului de iniţiativă, Constantin Ciorbă, a relatat jurnaliştilor că este vorba despre organizaţiile teritoriale din Chişinău, Bălţi, Ştefan Vodă, Ocniţa, Rîşcani, Glodeni, Teleneşti, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Străşeni, Cahul, Edineţ, Glodeni, Leova, Soroca.

 

„În total, cel puţin patru mii de oameni au decis să treacă de la Forţa Poporului la PPEM. Este o decizie conştientă având în vedere actuala situaţie politică. Considerăm că Guvernul minoritar nu este capabil să conducă eficient ţara, să desfăşoare reforme şi să ducă ţara pe cursul integrării europene. Am decis să ne alăturăm echipei PPEM, în care avem încredere şi împreună cu care dorim să lucrăm spre binele ţării”, a spus liderul grupului de iniţiativă, Constantin Ciorbă.

 

În declaraţia, care a fost citită în cadrul conferinţei de presă, autorii acesteia exprimă îngrijorare în legătură cu faptul că „în ultimul timp se observă devieri ale actualei guvernări, în frunte cu PDM şi PLDM de la cursul integrării europene”.

 

„Considerăm că este necesar să ne unim eforturile în jurul mişcării cu adevărat pro-europene, pentru a restabili cursul european şi considerăm că această mişcare este PPEM”, se menţionează în document.

 

Întrebat de corespondentul „INFOTAG” despre relaţiile noilor susţinători ai PPEM cu conducerea partidului Forţa Poporului, el a spus că „decizia a fost luată luni, când a avut loc şedinţa Comitetului executiv al partidului Forţa Poporului”.

 

„Decizia a fost percepută bine de conducerea partidului, inclusiv de preşedintele acestuia, Nicolae Chirtoacă. Avem relaţii constructive, ba mai mult, sperăm că exemplul nostru va fi urmat şi de alţi membri ai partidului”, a spus Ciorbă.

 

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, fostul Premier, Iurie Leancă, a început adunarea semnăturilor pentru înregistrarea PPEM. Partidului său deja s-au alăturat organizaţiile teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Cimişlia şi Basarabeasca.

 

„INFOTAG” precizează: Partidul Forţa Poporului a fost format în 2012 la iniţiativa politologului, fostului Ambasador a Moldovei în SUA, Nicolae Chirtoacă, devenind preşedinte al formaţiunii. La alegerile din 30 noiembrie 2014 partidul a acumulat 11665 voturi – 0,73%.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 01.04.2015 01:45:32 Ikar
    Cu asa viteaza peste un an sa fie 50 000 membrii...
  2. 01.04.2015 03:52:18 Simion
    Leanca - unica sansa Moldovenilor, care vor in UE!!!
  3. 01.04.2015 05:20:16 Olbrait
    Asta sa fie puterea...
  4. 02.04.2015 10:16:08 horia
    Leanca face fata de oameni cinstit...
  5. 03.04.2015 09:02:09 Andrei
    Am impresia ca Leanca este foarte si foarte populal de peste hotar in Moldova este mult mai popular dl Filat si banii el are mai mult!!!
  6. 07.04.2015 07:22:34 Samuil
    Leanca are o sustinere massiva de la occident ce este foarte IMPORTANT!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.