Reportaje

UN AVOCAT CONSIDERĂ CĂ PROCURORUL ADJUNCT AL CHIŞINĂULUI, ANDREI PÎNTEA, TREBUIE DEMIS

01 aprilie, 2015
UN AVOCAT CONSIDERĂ CĂ PROCURORUL ADJUNCT AL CHIŞINĂULUI, ANDREI PÎNTEA, TREBUIE DEMIS

Procurorul adjunct al Chişinăului, Andrei Pîntea, trebuie eliberat din funcţie în legătură cu relaţiile evidente cu lumea interlopă, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, avocata Ana Ursachi.

Ea a amintit că recent în internet au apărut convorbirile sale telefonice cu un condamnat pentru omor premeditat. În câteva convorbiri telefonice procurorul discută cu deţinutul Ion Şoltoianu, condamnat pentru uciderea unui poliţist.

„Am aşteptat reacţia procurorilor, dar deocamdată ei păstrează tăcerea. În loc să-şi anunţe demisia, Pîntea a declarat că convorbirile sunt falsificate, iar situaţia este inspirată de conducerea penitenciarului”, a spus Ursachi.

Potrivit spuselor sale, acesta nu este primul caz de comunicare a lui Pîntea cu persoane condamnate pentru infracţiuni grave.

„A mai existat cazul scandalos cu Ion Ţîganaş, care afirma că are relaţii cu procurorii. Cel mai picant moment în această situaţie a fost că Ţîganaş a lăsat administraţiei penitenciarului în calitate de tel de contact nu oricare număr, ci pe al şoferului lui Pîntea (pe atunci prim adjunct al Procurorului general)”, a spus ea.

Avocata consideră că Pîntea este implicat în alt caz de influenţare a anchetei.

„În satul Filipeni, raionul Leova, în 2013, a fost ucisă Ana Munteanu. Din materialele anchetei reiese că omorul a fost comandat de primarul  satului. Când procurorul Ion Caşu a venit să-l aresteze, acesta a fost telefonat de Pîntea. Nu se ştie despre ce au vorbit, dar după ce a discutat cu Pîntea, primarului i-au fost scoase cătuşele, iar dosarul a fost transmis la Chişinău. Curios este că primarul fusese ales pe lista Partidului Democrat”, a spus Ursachi.

Avocata a adresat o întrebare retorică Procurorului general, Corneliu Gurin, interesându-se „ce face Serviciul Securitate Internă şi de ce nu ar atrage atenţie la activitatea odios-criminală a procurorului Pîntea”.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 01.04.2015 05:16:08 Lida
    Nu stiu daca Ana are dreptate?
  2. 02.04.2015 10:17:49 Ivan
    Mare pacat ca asa oameni nu sunt la puterea in Moldova...
  3. 03.04.2015 09:01:09 Mihai
    D-na da ce putem noi, oameni simpli?
  4. 04.04.2015 06:30:34 Malai
    Ursachi trebue numita procuror general!!!
  5. 07.04.2015 07:21:44 Simion
    Sunt de acord cu Ana!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.