Reportaje

ASOCIAŢIA „PROTECŢIA CONSUMATORILOR” ESTE ÎMPOTRIVA MAJORĂRII TARIFELOR LA GAZELE NATURALE ŞI ENERGIA ELECTRICĂ

09 aprilie, 2015
ASOCIAŢIA „PROTECŢIA CONSUMATORILOR” ESTE ÎMPOTRIVA MAJORĂRII TARIFELOR LA GAZELE NATURALE ŞI ENERGIA ELECTRICĂ Asociaţia „Protecţia Consumatorilor” este împotriva majorării tarifelor la gazele naturale şi energia electrică şi intenţioneze să acţioneze în judecată furnizorii de servicii, protejând drepturile cetăţenilor.

 

Preşedintele asociaţiei, Petru Guţul, a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă „INFOTAG”, că „majorarea tarifelor la gaze şi energie electrică este încălcare a legii, deoarece în contractele dintre furnizor şi consumator se vorbeşte că majorarea are loc după discutare şi acordul consumatorului”.

 

El consideră că „tarifele la servicii doreşte să le majoreze Guvernul, pentru a soluţiona problema banilor furaţi din bănci, nu Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE)”.

 

„Înainte de a majora tarifele, este necesar de a organiza un referendum pentru a afla dacă consumatorii acceptă majorarea, dar nimic asemănător nu s-a organizat şi consumatorii doar vor fi înştiinţaţi de majorare”, a spus Guţul.

 

El a menţionat că „în cazul majorării tarifelor la gaze şi energia electrică, imediat se vor majora preţurile la produsele alimentare şi alte servicii”.

 

Preşedintele asociaţiei s-a indignat şi de faptul că „pe lângă majorarea tarifelor la servicii, autorităţile au decis să modifice Codul Audiovizualului şi să închidă unele posturi de televiziune cu difuzare în limba rusă”.

 

El consideră că „acest fapt, de asemenea, este ilegal”.

 

Potrivit lui Guţul, „asociaţia este gata să-i atace în judecată pe cei ce vor majora tarifele”. El a îndemnat cetăţenii să vină pe 30 aprilie la o acţiune de protest lângă Judecătoria sectorului Buiucani şi să protesteze „împotriva majorării tarifelor, împotriva fărădelegilor”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.