Reportaje

PLATFORMA „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” CONSIDERĂ CĂ GUVERNUL ŞI-A DEPĂŞIT ATRIBUŢIILE

09 aprilie, 2015
PLATFORMA „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” CONSIDERĂ CĂ GUVERNUL ŞI-A DEPĂŞIT ATRIBUŢIILE Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) consideră că prin asumarea răspunderii pentru Legea bugetului „Guvernul şi-a depăşit atribuţiile” şi cere demiterea Executivului. Despre aceasta liderul platformei a declarat joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

„Pe parcursul celor 24 de ani de independenţă niciun Guvern nu a îndrăznit să-şi asume răspunderea pentru Legea bugetului. Or, actualul Guvern, care este emanaţia unei coaliţii monstruoase din Parlament, a făcut acest lucru în cel mai cinic mod. Legea bugetului a fost aprobată fără discuţii publice, fără a consulta patronatele şi sindicatele, fără a permite Parlamentului să discute şi să aprobe această lege conform procedurii legislative obligatorii”, a declarat reprezentantul platformei, deputat din primul Parlament, Valentin Dolganiuc.

 

El a reamintit că articolul 131 din Constituţie prevede că aprobarea Legii bugetului este prerogativa exclusivă a Parlamentului.

 

„Astfel Guvernul şi-a depăşit atribuţiile, uzurpând puterea de stat, substituind puterea legislativă supremă”, se vorbeşte în declaraţia platformei „DA”.

 

Liderul platformei, Vasile Năstase, a remarcat că „Moldova se află în pragul colapsului economic şi conducătorii încearcă să transfere pe umerii cetăţenilor toate cheltuielile, pentru a acoperi miliardele pe care le-au furat din bănci”.

 

„Ei au ales aşa cale a aprobării bugetului deoarece Moldova este stat capturat, iar organele puterii - nefuncţionale”, consideră Năstase.

 

Liderii platformei civice au solicitat:

 

- iniţierea unei moţiuni de cenzură, care sa fie votată de către toate partidele parlamentare; - iniţierea unui dosar penal pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care au votat aceasta hotărîre de Guvern; - supunerea unei dezbateri publice a Legii bugetului pentru anul 2015, astfel ca prevederile ei sa fie în beneficiul populaţiei, si nu al clasei politice.

 

Liderii platformei au cerut cetăţenilor să sprijine acţiunea de protest, care va fi reluată după sărbătorile de Paşti.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 09.04.2015 07:19:35 Rica
    Dolganiuc este bun, parca nu el trebue sa fie lider ca deja a fost la puterea!!!
  2. 09.04.2015 10:17:17 Dinis
    Dupa cum vad Topii si-au mai facut un SRL care le va reprezenta interesele sub denumirea de "Demnitate şi Adevăr" punind o asemenea denumire prea avident devine ca prin intermediul acestea se va minti.
  3. 09.04.2015 10:20:52 Ghenadie
    Este o practica normala, europeana si democratica, nu duceti lumea in eroare... Mai ales acum cind avem un Guvern minoritar e normal astfel sa se procedeze. Va inchipuiti ce circ era sa faca Dodon si Ghimpu la propunerea acestei legi a bugetului in Parlament? Cit era asta sa dureze? O infinitate nu? Dar timp de pierdut acum nu este.
  4. 10.04.2015 09:04:09 Anton
    Mie place Vasile Nastase el poate sa fie un lider adavarat...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.