Reportaje

GRIGORE PETRENCO A DEVENIT PREŞEDINTELE PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA”

10 aprilie, 2015
GRIGORE PETRENCO A DEVENIT PREŞEDINTELE PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” Fostul deputat al Parlamentului, fostul comunist Grigore Petrenco, a devenit preşedintele Partidului „Casa Noastră-Moldova” (CNM).

 

El a relatat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că scopul formaţiunii este de a crea o alternativă pe flancul politic stâng.

 

„Cândva partidul care reunea în jurul său adepţii ideii de stânga a fost Partidul Comuniştilor. Astăzi PCRM practic a fost distrus. Conducerea partidului şi personalul preşedintele Vladimir Voronin au trădat interesele alegătorilor, votând cu PLDM şi PDM pentru Guvernul Chiril Gaburici, iar mai târziu şi în privinţa altor subiecte. Din PCRM anul trecut au fost excluşi membrii care luptau cu oligarhii şi actuala guvernare a Moldovei, acum este părăsit şi membri şi organizaţii raionale întregi. Cred că PCRM la alegerile locale generale va acumula mai puţin decât la cele parlamentare, dispărând treptat de pe arena politică”, a prognozat Petrenco.

 

În opinia sa, interesele electoratului care tradiţional vota pentru comunişti, le va putea promova CNM.

 

„Suntem deschişi pentru cooperare cu forţele care nu s-au pătat prin cooperare cu actualul regim criminal Plahotniuc-Filat-Voronin”, a relatat el.

 

Fostul parlamentar a menţionat că formaţiunea sa are 4,5 mii de membri, fiind înregistrată în 2010.

 

„Vom participa la alegerile locale şi vom lupta pentru voturile alegătorilor, Nu avem bani, dar avem scopuri şi dorinţă de a ne atinge obiectivele. Principala dintre sarcini este destituirea prin proceduri democratice a actualei guvernări criminale”, a spus Petrenco.

 

Vorbind despre obiectivele de politică externă ale formaţiunii, el a menţionat că principală trebuie să fie păstrarea statutului Moldovei de „neutralitate strictă”.

 

„Suntem împotriva apropierii cu NATO. Totodată, credem că relaţiile trebuie dezvoltate atât cu UE, cât şi cu Rusia. Însă pledăm pentru dezvoltarea relaţiilor cu Uniunea Economică Euroasiatică şi cerem denunţarea Acordului de Asociere RM-UE, care transformă republica într-o colonie”, a explicat fostul deputat.

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 10.04.2015 05:06:40 Mihai
    Acuma si Grigore are un partidut SRL...
  2. 10.04.2015 05:08:20 Roi
    Cine stie poate peste patru ani Grigore intre in parlament?
  3. 11.04.2015 02:59:13 Andreia
    Nimeni nu stie despre asa partid...
  4. 14.04.2015 02:25:30 Stas
    Bravo, Grogore acuma are o casa!
  5. 14.04.2015 02:30:54 Elena
    Grisa trebue sa intoarce in politica mare moldoveneasca!
  6. 15.04.2015 08:58:39 Vano
    Dl Petrenco, noi Va sustinam!
  7. 20.04.2015 10:10:02 Stas
    Grigore are o perspectiva buna impreuna ci Petcov, Usatii si Dodon!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.