Reportaje

AVOCATUL PETRU URSU AFIRMĂ CĂ ION ŞOLTOIANU NU A VORBIT CU ANDREI PÂNTEA DIN ANUL 2011…

10 aprilie, 2015
AVOCATUL PETRU URSU AFIRMĂ CĂ ION ŞOLTOIANU NU A VORBIT CU ANDREI PÂNTEA DIN ANUL 2011… Avocatul Petru Ursu a dezminţit informaţia apărută în presă despre convorbirea telefonică dintre clientul său, Ion Şoltoianu, şi procurorul general adjunct, Andrei Pîntea, şi afirmă că înregistrarea a fost falsificată.

 

Ursu a menţionat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că din momentul arestării pe 20 septembrie 2011 Şoltoianu nu a vorbit nici la telefon, nici în alt mod cu procurorul adjunct al Chişinăului, Andrei Pîntea.

 

„Vocea de pe înregistrare nu este a lui Şoltoianu. Expertiza, care ar demonstra contrariul, nu a fost desfăşurată. Fotografiile din telefon, ale lui Ion Şoltoianu şi Andrei Pîntea, de asemenea, sunt produs al montării sau au fost făcute cu 15-20 de ani în urmă, când ambii făceau sport. Informaţia dată a fost intenţionat fabricată şi prezentată jurnaliştilor de funcţionarii unor anumite structuri”, consideră el.

 

Avocatul a relatat că clientul său niciodată nu a avut în penitenciar telefon mobil. Iar percheziţia, în urma cărei ar fi fost găsit telefonul cu înregistrarea conversaţiei, a fost efectuat de angajaţii SIS, Procuraturii Generale şi Departamentului instituţii penitenciare, care nu avea dreptul să o desfăşoare.

 

De asemenea, potrivit avocatului, nici lui, nici lui Şoltoianu după percheziţie nu li s-au prezentat cele trei telefoane „găsite”, nici actele şi protocoalele de rigoare. Mai mult, avocatul afirmă că nu a fost informat despre percheziţiile desfăşurate.

 

După cum a presupus Ursu, înregistrarea audio putea fi făcute de anumite persoane sau forţe politice cu scopul de a-l discredita pe Pîntea în legătură cu activitate sa profesională.

 

„INFOTAG” precizează: Kickboxerul Ion Şoltoianu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omorul în 2011 a fostului poliţist Ion Stratulat, estorcare şi păstrare ilegală a armei.

 

…ŞI INTENŢIONEAZĂ SĂ ATACE ÎN JUDECATĂ SURSELE MEDIA CARE AU PUBLICAN INFORMAŢIA INCORECTĂ

 

Avocatul Petru Ursu, ce apără interesele sportivului Ion Şoltoianu, intenţionează să atace în judecată sursele mass-media, care au publicat informaţia incorectă ce pătează imaginea clientului său.

 

El a spus vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „site-ul Realitatea.md a publicat la finele lunii martie o înregistrare în care se presupune că clientul său, Ion Şoltoianu, discută cu Procurorul General Adjunct, Andrei Pîntea, şi l-a numit pe sportiv autoritate criminală”.

 

Potrivit avocatului, jurnaliştii „nici nu au încercat să verifice informaţia prezentată de necunoscuţi, pe care apoi au preluat-o alte surse media”.

 

„Unii jurnalişti, ce-i drept, au încerca să obţină comentariul meu referitor la conversaţia telefonică, dar am fost bolnav şi nu am putut comenta situaţia. Iar jurnaliştii nici nu i-au oferit drept la replică altor participanţi ai acestei convorbiri telefonice”, a spus el, menţionând că va solicita dezminţirea informaţiei incorecte.

 

Potrivit lui Ursu, el, de asemenea, intenţionează să acţioneze în judecată toate sursele media care au publicat informaţia incorectă şi va solicita fiecărei publicaţii compensarea prejudiciului moral în mărime de 30 mii de lei.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 10.04.2015 05:06:02 Malai
    Sunt acord cu avocat, asa si este...
  2. 10.04.2015 05:09:58 Liador
    Eu cred pe avocat, ce spune el - este adavarul!
  3. 11.04.2015 03:00:16 Serii
    De ce avocat este asai grozav?
  4. 20.04.2015 01:09:28 adevarul
    Da..desigur adevarat... Cu crime la spate.cu dovezi in fata si voi sustineti criminalii..bravoo

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.