Reportaje

ECOLOGII CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE CHIŞINĂULUI IGNORĂ PROBLEMELE MEDIULUI

22 aprilie, 2015
ECOLOGII CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE CHIŞINĂULUI IGNORĂ PROBLEMELE MEDIULUI Ecologii consideră că autorităţile Chişinăului ignoră problemele mediului şi nu iau în considerare cercetările savanţilor.

 

Preşedintele organizaţiei teritoriale din Chişinău a Mişcării Ecologice din Moldova, Vladimir Garaba, a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „în perioada 2011-2014 la cariera Prucel au fost transportate 1,6 mil. tone de deşeuri”.

 

Potrivit spuselor sale, „aceasta este cea mai mare gunoişte neautorizată din Europa”.

 

„De asemenea, într-un an suprafaţa spaţiilor verzi din Chişinău s-a micşorat cu 15-20 ha”, a spus ecologul.

 

El a menţionat că „toate problemele ecologice ale municipiului sunt incluse în a doua ediţie a „Cărţii Negre”, în care sunt prezentate metodele de soluţionare, adresate autorităţilor locale şi Ministerului Mediului”.

 

Garaba consideră că „principalele probleme ale poluării mediului sunt deşeurile, râul Bîc, aerul poluat, lipsa strategiei de protejare a mediului”.

 

Potrivit spuselor sale, „o soluţie a problemei ar deveni construcţia unei fabrici de prelucrare a deşeurilor la Chişinău, iar până atunci gunoiul trebuie dus la gunoiştea din Ţînţăreni”.

 

„Cartea Neagră” ecologii o vor transmite Primăriei Chişinău şi Ministerului Mediului”, a spus Garaba, dar nu este sigur că va urma un răspuns, cu atât mai mult în ajunul campaniei electorale.

 

El speră că „societatea şi autorităţile vor auzi îndemnul ecologilor şi vor întreprinde măsuri de protejare a mediului”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.04.2015 12:41:24 Elena
    Dl Garaba are dreptate!!!
  2. 23.04.2015 03:01:10 Livio
    Innainte de alegeri locale nu trebue sa spuneti nimic riu despre Chirtoaca!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.