Reportaje

PARTIDUL „CASA NOASTRĂ - MOLDOVA” A FOST REDENUMIT ÎN „FRONTUL ROŞU”

22 aprilie, 2015
PARTIDUL „CASA NOASTRĂ - MOLDOVA” A FOST REDENUMIT ÎN „FRONTUL ROŞU” Partidul „Casa Noastră - Moldova” (CNM) se pregăteşte pentru un congres extraordinar, în cadrul cărei vor fi introduse modificări în Programul şi Regulamentul partidului, precum şi va fi modificată denumirea. Denumirea de lucru a proiectului politic – „Frontul Roşu”. Despre aceasta miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, a relatat preşedintele formaţiunii, fostul deputat din Partidul Comuniştilor (PCRM), Grigore Petrenco.

 

El a spus că formaţiunea politică intenţionează să reprezinte interesele cetăţenilor, ce s-au dezamăgit în politica şi acţiunile PCRM, care după ce au intrat în cârdăşie cu oligarhii a încetat a mai fi de opoziţie.

 

„PCRM şi liderii săi nu au nimic în cu ideea de stânga, cu filosofia marxistă, construirea societăţii de dreptate socială. Fracţiunea PCRM înţelege că acesta este ultimul său mandat şi va vota în continuare cu PLDM şi PDM. Conducerea PCRM a trădat membrii partidelor, susţinătorii şi alegătorii. Voturile lor au fost pur şi simplu vândute. Nu-i de mirare că oamenii din raioane părăsesc partidul”, a spus Petrenco.

 

Potrivit spuselor sale, oamenii au nevoie de alternativă pe flancul stâng, care va fi în opoziţie faţă de actuala guvernare şi va lupta cu orice opresiune.

 

„Poporul are nevoie de un asemenea partid şi din acest motiv intenţionăm să desfăşurăm pe 10 mai un congres extraordinar, în cadrul cărei vor fi introduse modificări la Regulamentul şi Programul partidului, precum şi va fi modificată denumirea, pentru a corespunde condiţiilor actuale în care se află ţara. „Frontul Roşu” nu înseamnă că suntem gata să luăm arma în mână şi să mergem la război. Frontul este ca o unire a cetăţenilor în jurul unor scopuri, sarcini şi idei comune”, a spus fostul comunist.

 

Petrenco a menţionat că „Moldova are viitor şi poate fi o ţară liberă, iar cetăţenii săi pot trăit altfel, demn şi să fie protejaţi social”.

 

Fostul membru al CC PCRM, actualul secretar general al Reţelei Europene al Tinerilor Democraţi de Stânga (European Network of Democratic Young Left- ENDYL), Alexandru Roşco, a spus că a fost exclus din partid pentru critica la adresa conducerii PCRM, „care desfăşura politică greşită”.

 

„Am fost împotriva demiterii din organele de conducere şi ulterioare escludere din partid al lui Mark Tcaciuck, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean. Am criticat deviza personificată a partidului la alegerile parlamentare: Doar PCRM, doar Voronin. Nu am fost mirat de rezultatele alegerilor, dar am fost şocat de faptul că persoanele responsabile de eşuarea campaniei nu doar că au rămas în partid, dar şi au fost desemnaţi în funcţii de secretar executiv (Artur Reşetnicov), şi preşedinte al fracţiunii parlamentare (Violeta Ivanov). Am votat împotriva sprijinirii guvernului minoritar Gaburici. Unul din liderii partidului a spus atunci într-un interviu că comuniştii sunt gata să dea o mână de ajutor guvernării. Cum poţi să dai o mână de ajutor susţinătorului NATO Viorel Cibotaru, desemnat în funcţia de ministru al Apărării, sau simbolului politicii anti-tineret, Maia Sandu, la funcţia de ministru al Educaţiei?”, s-a întrebat el.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 22.04.2015 05:37:46 Vica
    Imi place pozitia dl Penrenco...
  2. 22.04.2015 07:15:43 Maria
    Multi tineri au capacitatea sa sustina pe Grigore Petrenco...
  3. 23.04.2015 03:01:36 Irina
    Noi va iubim dl Petrenco!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.