Reportaje

DESEMNAREA LUI VASILE CHIRTOCA ÎN CALITATE DE CANDIDAT PENTRU PRIMAR DE CHIŞINĂU ESTE INSULTĂ LA ADRESA COMUNIŞTILOR - GRIGORE PETRENCO

28 aprilie, 2015
DESEMNAREA LUI VASILE CHIRTOCA ÎN CALITATE DE CANDIDAT PENTRU PRIMAR DE CHIŞINĂU ESTE INSULTĂ LA ADRESA COMUNIŞTILOR - GRIGORE PETRENCO „Desemnarea de către PCRM în calitate de candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului a businessmanul Vasile Chirtoca este insultă la adresa membrilor de rând ai partidului”, consideră fostul deputat al Parlamentului, fostul comunist Grigore Petrenco.

 

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, el a spus că în opinia sa „PCRM, conform logicii, ar trebui să desemneze un reprezentant al clasei muncitoare”.

 

„Cine este Chirtoca? Businessman, în poporul asemenea oameni sunt numiţi „saci cu bani”. Ce legătură are cu Partidul Comuniştilor nu se ştie. Mai mult, este evident că este destul de vulnerabil pentru maşina represivă a actualei guvernări. Părerea mea, el este creatura comună a lui Voronin şi Plahotniuc. Alegerea unui asemenea personaj nu este întâmplătoare. Scopul – continuarea coaliţiei cu PDM, care a început după alegerile parlamentare, dar deja la nivelul Consiliului Municipal Chişinău (CMC). Alegerile locale ce urmează pot fi ultimele pentru PCRM. Comuniştii pleacă masiv din partid”, a spus fostul deputat.

 

El este sigur că la conducerea capitalei trebuie să vină oameni noi, nu marionete şi persoane implicate în scheme de corupţie.

 

Petrenco a familiarizat reprezentanţii presei cu scrisoarea sa adresată liderului PLDM, Vladimiri Voronin, de un an în urmă, unde vorbeşte despre inadmisibilitatea participării membrilor PCRM în CMC la scheme de partajare a imobilelor în Chişinău, votul „conform înţelegerii” cu oponenţii politici – liberalii.

 

În scrisoare Petrenco a indicat ca revoltătoare explicaţia conducerii fracţiunii PCRM că prin votul comun ei ajută partidul.

 

„În fracţiunea PCRM a fost creat un organ artificial – Consiliul fracţiunii, care în locul membrilor fracţiunii a luat decizii pe marginea multor subiecte. O parte din consilierii din partea PCRM au primit mită neoficială în plicuri de la conducerea fracţiunii pentru votul „corect”, a spus el.

 

Petrenco este convins că toate aceste momente vor fi folosite în actuala campanie electoral împotriva PCRM.

 

„O mai mare discreditare a comuniştilor din Chişinău îmi este dificil să-mi imaginez”, a spus fostul comunist.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 02.05.2015 07:46:05 Alex
    Asa si este dl Petrenco...
  2. 02.05.2015 07:48:56 Sima
    Chirtoca are 140 milioane de dolari de ce el vre sa vina la puterea?
  3. 02.05.2015 07:51:42 Antonina
    Dl Petrenco are 100% draptate ce spune...
  4. 04.05.2015 01:38:06 Aglaia
    Ceva Grigore a facut nu corect si acuma el primeste inbolt!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.