Reportaje

LA CHIŞINĂU VA FI LANSAT PROIECTUL PENTRU TINERET „DEBATE ACADEMY”

08 mai, 2015
LA CHIŞINĂU VA FI LANSAT PROIECTUL PENTRU TINERET „DEBATE ACADEMY” Proiectul „Debate Academy” pentru elevii liceelor va fi lansat pe 10 mai, la Chişinău.

 

Preşedintele „Debate Academy”, Emil Chichioi, a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că proiectul este axat pe instruirea tinerilor în arta oratorică, desfăşurarea dezbaterilor şi protejarea propriei opinii. Genericul campaniei – Spune DA dezbaterilor!

 

„Scopul proiectului este organizarea competiţiilor amicabile, regionale, naţionale, educarea elevilor cu o gândire critică”, a spus reprezentantul proiectului.

 

Potrivit spuselor sale, organizatorii proiectului sunt antrenaţi să-şi argumenteze opinia, dispun de o bază largă de cunoştinţe generale, ce permit analizarea detaliată a problemelor actuale din lume.

 

„Programul instruirii include opt prelegeri pe săptămână în decurs de doua luni. În cadrul lecţiilor doritorii vor fi instruiţi de organizatori şi experţi invitaţi. După finisarea cursului vor fi organizate turnee între doua grupuri „pro” şi „contra”, a spus vicepreşedintele academiei, Igor Rusu.

 

Organizatorii au menţionat că în Moldova cultura dezbaterilor este stagnare din cauza lipsei de informare şi centralizării eficiente. Totodată, nu se organizează cluburi pentru dezbateri în instituţiile de învăţământ şi lipsesc competiţiile tematice.

 

Participarea şi înscrierea la proiect este gratuită. Vârsta maximală a doritorilor – 20 de ani.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 08.05.2015 04:33:02 Stas
    Ce destept ei sunt!!!
  2. 09.05.2015 04:43:52 Tim
    Ma uit la acesti tineri si ma bucur. Viitor avem. Nu este totul pierdut. Mult succes.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.