Reportaje

UN BUSINESSMAN DIN SLOBOZIA PROPUNE GUVERNULUI UN PROIECT DE LIVRARE A PRODUCŢIEI AGRICOLE ÎN RUSIA

19 mai, 2015
UN BUSINESSMAN DIN SLOBOZIA PROPUNE GUVERNULUI UN PROIECT DE LIVRARE A PRODUCŢIEI AGRICOLE ÎN RUSIA Un businessman din Slobozia, preşedintele companiei „Dobrodeli”, Anatoli Potacevschi, propune Guvernului Moldovei să înceapă un proiect de furnizare a producţiei agricole în regiunea Voronej din Rusia.

 

El a relatat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că are o înţelegere cu Guvernul regiunii Voronej în persoana guvernatorului Alexei Gordeev.

 

„Este vorba despre crearea în localităţile din regiune a unei reţele de gherete pentru vânzarea legumelor şi fructelor moldoveneşti pentru pensionari la preţuri accesibile. Partea rusească este dispusă să finanţeze 70% din costul proiectului, care, în general îl estimez la $1 mil.”, a spus el.

 

Potacevschi a menţionat că recent a fost la două pieţe din Voronej şi poate „cu toată convingerea afirma că acolo produsele moldoveneşti nu sunt date uitării”.

 

„Astăzi compania „Dobrodeli” a primit un cod fiscal ca agent economic al Moldovei. Adică noi putem relua livrările în Rusia. Consideră că la prima etapă ne putem axa pe Voronej, iar apoi de a extinde reţeaua de gherete prin regiune. Însă, pentru a începe activitatea comercială sunt necesare resurse. Aş dori să adresez o propunere de cooperare S.A. „Moldovagaz” şi Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare din Moldova”, a spus el.

 

Antreprenorul este convins că dacă va fi sprijinit la Chişinău, deja în curând vor putea fi începute livrările de producţie proaspătă din Moldova în FR.

 

„Trebuie să înţelegem că piaţa rusă, şi piaţa CSI în general reprezintă potenţial enorm nefolosit de Moldova. Pe piaţa europeană nu suntem percepuţi din cauza cerinţelor înalte de calitate, complexitatea certificării şi altele, iar în FR fructele şi legumele din Moldova se vor vinde. Nu vom putea pe deplin să acoperim necesităţile lor. În plus, livrările ample din RM mai subînţelege angajarea oamenilor, iar munca înseamnă bunăstare. Sunt sigur că dacă proiectul companiei „Dobrodeli” va fi sprijinit la nivel de stat, deja în curând în regiunea Voronej vom putea angaja în câmpul muncii mii de cetăţeni ai RM”, a spus antreprenorul, menţionând că Moldova, din cauza amplasării sale geografice, nu poate fi doar în Europa sau doar în Est – ea stă la mijloc şi trebuie să folosească acest avantaj.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 19.05.2015 05:26:27 Elena
    El este modavan sau belorus?l
  2. 20.05.2015 09:04:18 Timofei
    Bravo, el propuna o cheste concrete...
  3. 20.05.2015 01:42:00 Karl
    Omu nu intalegfe nimic - Rusia este inchisa pentru moldoveni!!!
  4. 21.05.2015 03:35:29 Vasea
    Anatolie are grija de tara Moldova, bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.