Reportaje

PLATFORMA CIVICĂ „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” ÎNDEAMNĂ LOCUITORII SĂ PARTICIPE LA MITINGUL DIN 7 IUNIE

25 mai, 2015
PLATFORMA CIVICĂ „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” ÎNDEAMNĂ LOCUITORII SĂ PARTICIPE LA MITINGUL DIN 7 IUNIE Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) a îndemnat locuitorii Moldovei să participe pe 7 iunie la un miting de protest, iar autorităţile să nu zădărnicească desfăşurarea acţiunii.

 

Activistul platformei, Vasile Năstase, a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „DA îndeamnă cetăţenii să participe la un miting paşnic pentru „eliminarea de la guvernare pe căi constituţionale, legale şi paşnice a clanurilor oligarhice”.

 

Potrivit spuselor sale, organizatorii vor informa populaţia despre modul în care autorităţile au îndeplinit Rezoluţia adoptată pe 3 mai la miting; cum este anchetat „jaful secolului” (furtul banilor din trei bănci moldoveneşti – „I”).

 

Va fi discutată posibilitatea creării în localităţile din Moldova a consiliilor de alegători; va fi aprobată Rezoluţia cu privire la alegerile locale din 14 iunie; vs fi luat decizia de constituire a Comitetului de organizare şi pregătire a Marii Adunări Naţionale a Demnităţii şi Adevărului fin 27 august 2015.

 

„Îndemnăm partidele politice din Moldova să nu-şi însuşească organizarea mitingurilor desfăşurate de platforma civică, deoarece oamenii benevol vin din diferite localităţi, exprimându-şi atitudinea faţă de autorităţi”, a spus Năstase.

 

El a menţionat că „diasporele din diferite capitale europene, de asemenea, vor desfăşura mitinguri de sprijin”.

 

Potrivit spuselor sale, „acţiunea principală va avea loc pe 27 august în piaţa centrală din oraş, unde va fi prezent un număr mare de oameni”.

 

Membrul platformei, Vasili Zgardan, a spus că „mitingul de protest nu este un capriciu al DA, ci o nemulţumire a locuitorilor Moldovei”.

 

El a îndemnat organele de drept „să asigure ordinea în timpul mitingului şi să nu uite că ei servesc poporul şi primesc salariul din impozitele cetăţenilor, nu de la anumite partide”.

 

Preşedintele mişcării unioniste „Tinerii Moldovei”, Dinu Plîngău, a spus că „există anumite subiecte la care până în prezent autorităţile nu au dat un răspuns”.

 

„Această putere a trădat tineretul, care a luptat pentru libertate pe 7 aprilie 2009. Această putere este la fel ca cea ce a fost în RM până în 2009. Ceea ce se întâmplă în Moldova este o crimă”, a spus el.

 

Potrivit lui Plîngău, „oamenii care s-au compromis în faţa societăţii trebuie să răspundă pentru crimele comise”.

 

Participanţii conferinţei de presă consideră că „doar prin unire şi coordonare a acţiunilor poate fi restabilită demnitatea şi adevărul, furate de regimul oligarhic”.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 25.05.2015 07:09:56 Elena
    De ce fara Arama?
  2. 25.05.2015 07:12:14 Horia
    Ei nu semana ca revolitionarii!
  3. 26.05.2015 01:25:02 Olbrait
    Lumea spuna ca oamenii din DA vin degraba la puterea, asta este adevarat?
  4. 27.05.2015 01:14:07 Demid
    Dolganic este buna candidatura pentru prim-ministru!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.