Reportaje

OMUL DE AFACERI DENIS URECHE CONSIDERĂ CĂ A FOST PREJUDICIAT ÎN URMA MAŞINAŢIILOR LA BEM ŞI A DEZVĂLUIT SCHEMA DE ÎNSTRĂINARE A BANILOR

28 mai, 2015
OMUL DE AFACERI DENIS URECHE CONSIDERĂ CĂ A FOST PREJUDICIAT ÎN URMA MAŞINAŢIILOR LA BEM ŞI A DEZVĂLUIT SCHEMA DE ÎNSTRĂINARE A BANILOR Businessmanul Denis Ureche consideră că a devenit una din victimele maşinaţiilor la Banca de Economii (BEM) şi a dezvăluit schema de înstrăinare a banilor din bancă, precum şi a indicat vinovaţii.

 

El a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „la începutul schemei BEM are rol de donator financiar, iar apoi de instrument de furt al banilor din Banca Naţională”.

 

„La prima etapă legislaţia a fost ajustată la necesităţile schemei de furt; la a doua – furtul banilor din BEM şi decapitalizarea băncii; a treia – furtul a 18% din acţiunile BEM şi preluarea controlului cu pachet minoritar; a patra – micşorarea capitalului normativ al BEM; a cincea – micşorarea cotei statului în BEM la 33,4%; a şasea – organizarea furtului de proporţii din BNM; a şaptea – furtul propriu zis”, a spus Ureche.

 

Potrivit spuselor sale, „Guvernul a fost responsabil de elaborarea proiectelor de lege, Parlamentul de adoptarea actelor pentru legalizarea furtului, iar organele de drept (CNA şi procuratura) au controlat procesul de realizare a schemei”.

 

„Un rol special în schema dată îl are BNM, care a coordonat furtul şi a acordat bani fără limită”, a spus Ureche.

 

Businessmanul consideră că şi el a devenit victima schemei, deoarece cineva fără acordul său a efectuat plăţi, iar în rezultat compania sa a rămas fără bani.

 

„Pe numele meu a fost deschis un dosar penal în care iniţial am avut statuturi diferite. Acum efectuăm controale pentru a clarifica situaţia”, a spus afaceristul.

 

El a menţionat că „schema a fost întocmită conform informaţiilor deţinute de fostul şef al comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă”.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 28.05.2015 04:53:38 Elena
    El este Don care sa lupte cu vintu...
  2. 28.05.2015 04:57:13 Silvica
    El fara Caldare nu este sigur ce spuna si ce sa propune!
  3. 29.05.2015 09:06:51 Vera
    Nu stiu daca dl Ureche este sanatos?
  4. 29.05.2015 12:40:55 Dora
    Numai el singur sa lupta, ca banii furati sa intoarce in tara...
  5. 29.05.2015 12:45:43 Maria
    Dl Ureche dumneavoastra singur credeti ca banii pot revin in Moildova?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.