Reportaje

LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” CONSIDERĂ CĂ INSTANŢA I-A ÎNCĂLCAT DREPTUL CONSTITUŢIONAL LA PROTEST

28 mai, 2015
LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” CONSIDERĂ CĂ INSTANŢA I-A ÎNCĂLCAT DREPTUL CONSTITUŢIONAL LA PROTEST Liderul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Grigore Petrenco, consideră că Judecătoria sectorului Botanica, în persoana magistratului Vitalie Midrigan, i-a încălcat dreptul constituţional la protest, interzicând în ajun desfăşurarea unui pichet lângă hotelul Nobil, care aparţine businessmanului Vlad Plahotniuc.

 

Petrenco a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că în Moldova pentru prima dată unui concurent electoral i-a fost impusă interdicţie la exprimarea opiniei.

 

„Decizia Judecătoriei sectorului Botanica privind recursul întreprinderii cu capital străin „ФинпарИнвест”, semnat de fostul viceministru de Interne, Valentin Zubic, a fost luată momentat. Totul s-a întâmplat atât de rapid încât executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco în afara orelor de lucru, cu cinci minute înainte de începerea acţiunii de protest (programată pentru 20.00) mi-a înmânat foaia de executare. Motivul judecătorului Midrigan, care a permis interdicţia, am zădărnicit activitatea barului şi restaurantului din incinta hotelului. Noi vom contesta acest recurs, dar pentru contrast aş dori să amintesc recenta şedinţă a Curţii de Apel Chişinău. care miercuri nu a eliberat din arest la domiciliu candidaţii noştri pentru consilieri – Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc. Ce este dacă nu interpretarea legii în folosul unor persoane? În cazul de faţă este vorba despre oligarhul Plahotniuc. Justiţia moldovenească îi aparţine”, concluzionează Petrenco.

 

Politicianul s-a adresat observatorilor străini, precum şi donatorilor occidentali ai actualei puteri.

 

„Examinaţi atent pentru ce s-au cheltuit milioanele acordate de voi pentru reforma justiţiei. Atât timp cât la putere vor fi oligarhi ca Plahotniuc în această ţară nimic nu se va schimba”, consideră el.

 

Potrivit lui Petrenco, decizia de judecată cu privire la interzicerea acţiunii la oficiul companiei lui Plahotniuc este dovada faptului că guvernarea se teme de proteste.

 

„Mă adresez colegilor din platforma „DA”. Intenţionaţi să protestaţi pe 7 iunie. Nu o face în PMAN, mergeţi la oficiile companiilor lui Plahotniuc, la agenţia de pază care-i aparţine. Exprimaţi-vă acolo poziţia civică. Trebuie să obţine prin eforturi comune plecarea acestei guvernări”, a spus liderul partidului „Casa Noastră-Moldova”.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 29.05.2015 09:03:25 Slava
    Bravo dl Petrenco, noi suntem mindrii, multi ani innainte!
  2. 29.05.2015 12:44:28 David
    Ce are Petrenco cu dl Plahotniuc? Unde trebue si unde nu trebue el tot timpu spuna despre plaha, nu stiu daca mai are rost...
  3. 29.05.2015 01:42:52 Olga
    Pacat ca Grigore acuma nu sta in parlament...
  4. 01.06.2015 11:30:51 Stiven
    Sili neravnie, vot v cem problema Grigoria...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.