Reportaje

O LOCUITOARE A CHIŞINĂULUI AFIRMĂ CĂ FAMILIA SA A DEVENIT VICTIMA UNEI ÎNŢELEGERI CRIMINALE

08 iunie, 2015
O LOCUITOARE A CHIŞINĂULUI AFIRMĂ CĂ FAMILIA SA A DEVENIT VICTIMA UNEI ÎNŢELEGERI CRIMINALE

Locuitoarea Chişinăului, Marina Leahu, afirmă că ea, trei fiice ale sale şi trei nepoţi minori „au devenit victimele unei înţelegeri între executorul judecătoresc, judecătorii şi doi participanţi ai schemei frauduloase de înstrăinare a apartamentelor”.

Ea a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG” că în 2005 ea şi fratele său au primit de la mama lor un apartament cu trei odăi cu suprafaţa de 70 m2.

„Eu, soţul meu invalid, copiii noştri eram domiciliaţi pe adresa rudei în sectorul Poşta Veche. Încă până la decesul mamei, noi ne-am mutat în apartament, dar nu eram domiciliaţi acolo. Când mama a murit, fratele neaşteptat a propus să împărţim apartamentul, deşi până atunci afirma că apartamentul îmi va rămâne mie, deoarece în ultimii ani eu aveam grijă de mama. Locuinţa a fost estimată la 42 mii de euro. Spre acel moment fratele plecase în Rusia, iar interesele sale erau reprezentate de avocatul Vasili Taşco”, a spus Leahu.

Cât timp ea încerca să ajungă la o înţelege cu fratele său, apartamentul a fost scoasă la licitaţie cu ajutorul instanţei de judecată.

„Curios este că iniţial apartamentul a fost apreciat la 725 mii de lei, iar apoi pe parcursul a trei licitaţii locuinţa de două ori a fost reevaluată la indicaţia executorului judecătoresc Nina Isaac, reducând costul cu 30%. La aceste licitaţii nu s-au înregistrat alţi participanţi înafară de Rodion Petraşcu şi Alexandru Dodon. Dar nici ei nu demonstrau mare interes faţă de licitaţii. Dar şi de unde să aibă asemenea bani la tinerii de 25 de ani?”, se întreabă Leahu, fiind convinse că tinerii sunt persoane interpuse în schema de înstrăinare a locuinţei.

Chişinăuianca menţionează că apartamentul, lăsat moştenire de la mamă, în realitate costă mult mai mult – în apartament s-a făcut reparaţie de 30 mii de euro şi avem şi documente ce confirmă aceasta.

„Peste puţin timp am ajuns la un acord cu fratele meu. Am răscumpărat partea sa din apartament, estimată de noi la 16 mii de euro şi am returnat datoriile sale în Chişinău de 41 mii de lei. Dar după o nouă licitaţie aflu că proprietarul locuinţei a devenit Patraşcu, iar documentele necesare deja au fost perfectate la Î.S. Registru. Totodată, el a reuşit să plece şi la RED Union Fenosa şi să deschidă un cont pe numele său. Toţi cei şapte membri ai familiei mele deja de două săptămâni nu au mâncare caldă, posibilitatea de a folosi facilităţile elementare”, a spus Leahu.

Ea a accentuat că şi judecătorii au opinii diferite în privinţa sorţii apartamentului său.

„Judecătorul de primă instanţă din Rîşcani, Victoria Jomiru-Niculiţă, consideră că vânzarea apartamentului este ilegală. Iar recent judecătorul Curţii de Apel Chişinău (CAC), Ion Muruianu, dimpotrivă, consideră că tranzacţia este legală. Acum pentru 11 iunie este programată şedinţa comisiei de revizuire a CAC”, a spus Leahu, menţionând că executorul judecătoresc Isaac i-a spus drept în instanţa de judecată că „de asemenea noroc ca apartamentul său dai o dată în viaţă şi ar fi păcat să nu se folosească”.

În opinia sa, la Chişinău funcţionează o schemă cu participarea executorilor judecătoreşti, judecătorilor şi persoanelor interpuse, care, folosind relaţiile de serviciu, înstrăinează locuinţele ce figurează în litigii.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 08.06.2015 06:16:23 David
    Saraca femeia, ce ea poate sa face in asa situatie?
  2. 09.06.2015 09:47:37 Lidia
    Poate Timofti sa face ceva el este bun judecator?
  3. 10.06.2015 03:48:17 Rita
    Cred ca Gaburici este in stare sa ajuta familia ...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.