Reportaje

DIRECTORUL COMPANIEI „DOBRODELI” A PREZENTAT PROIECTUL NOII POLITICI ECONOMICE A MOLDOVEI

11 iunie, 2015
DIRECTORUL COMPANIEI „DOBRODELI” A PREZENTAT PROIECTUL NOII POLITICI ECONOMICE A MOLDOVEI Businessmanul din Slobozia, directorul companiei „Dobrodeli”, Anatoli Potacevschi, a propus Guvernului Moldovei proiectul noii politici economice.

 

Principalele direcţii ale acesteia el le-a relatat jurnaliştilor joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”. Proiectul conferă statut de prioritate exportului de produse agricole, folosirea creditelor FMI la înnoirea livezilor şi viilor şi construcţia întreprinderilor dotate cu utilajul necesare pentru prelucrarea producţiei agricole, dezvoltarea industriei de construcţii şi producerea eficientă.

 

Un capitol separat al programului este reformarea celor trei bănci problemă - Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank în incubatoare de afaceri, în locui lichidării.

 

„Se discută obţinerea creditelor de la FMI. Dar chiar de vor fi acordate Moldova nu are companii mari capabile să le asimileze. Este necesar de a crea întreprinderi mari în oraşe. Eu propun societatea pe acţiuni „Dobrodeli”, astfel de a introduce în componenţa proprietarilor statul cu 50% de acţiuni şi 40% ale consiliului veteranilor”, a spus businessmanul.

 

Potrivit spuselor sale, depozitele construite vor aparţine la 40% pensionarilor.

 

„În acestea se vor păstra legume şi fructe destinate atât exportului, cât şi pieţei interne, pentru realizarea la preţuri acceptabile pentru cetăţeni. Aceasta ne va permite să nu procurăm produse de peste hotare la preţuri ridicate”, a subliniat Potacevschi.

 

În opinia sa, în procesul de lichidare a Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank fără locuri de muncă mii de oameni, a căror experienţă este foarte importantă.

 

„Consider că statul nu trebuie să lichideze băncile, ci să le transforme în incubatoare de afaceri. În jurul acestor centre trebuie formate produceri, ce includ depozite frigorifice, întreprinderi procesatoare”, a conchis businessmanul.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 11.06.2015 05:15:04 David
    Cu FMI el spaune prostii...
  2. 11.06.2015 05:28:17 silvestru
    Nenea vre sa fie la npoi in Moldova presedinte ca Lucashenco in Belarusi!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.