Reportaje

CANDIDATUL PENTRU CONSILIER ÎN CHIŞINĂU, ANDREI DONICĂ, L-A ACUZAT PE DORIN CHIRTOACĂ DE FALSIFICAREA DIPLOMEI

12 iunie, 2015
CANDIDATUL PENTRU CONSILIER ÎN CHIŞINĂU, ANDREI DONICĂ, L-A ACUZAT PE DORIN CHIRTOACĂ DE FALSIFICAREA DIPLOMEI Candidatul pentru consilier municipal în Chişinău din partea blocului electoral „Lisat Poporului”, Andrei Donică, ş-a acuzat oponentul electoral, liberalul Dorin Chirtoacă de falsificarea diplomei de absolvire a Academiei de Administraţie Publică pe lângă Preşedintele Moldovei.

 

El a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „după depunerea cererii la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice a primit un răspuns în care este indicat ce diplomă şi ce facultate a absolvit Chirtoacă”.

 

Donică a desfăşurat o anchetă proprie, în cadrul cărei s-a stabilit că Chirtoacă nu a frecventat nici orele, nici seminarele la Academie, şi de aceea diploma sa nu poate fi considerată valabilă.

 

„Conform programului de învăţământ, dacă studentul a absentat la peste 40% din prelegeri şi seminare, atunci acesta nu este admis la examene şi susţinerea lucrării”, a spus candidatul.

 

Potrivit spuselor sale, „prorectorul, care l-a admis pe Chirtoacă la examene şi i-a semnat lucrarea de licenţă, era membru al Partidului Liberal şi nu-i putea refuza lui Chirtoacă”.

 

Donică a menţionat că „alt rector al academiei, care în prezent este ministru al Afacerilor Interne, a confirmat că Chirtoacă nu venea la prelegeri şi seminare”.

 

„După obţinerea informaţiei m-am adresat la Procuratura Generală şi alte structuri de drept cu solicitarea să fie deschis un dosar penal şi de a investiga actul de falsificare a diplomei”, a spus candidatul.

 

El consideră că „PDM şi PL negociază ca Prim-ministrul al Moldovei să devină Dorin Chirtoacă”.

 

Donică a îndemnat chişinăuienii să voteze pentru un om onest şi apolitic şi să nu mai voteze partidele care s-au discreditat.

 

El a menţionat că „,membrii blocului electoral „Lista Poporului” cum până la alegeri luptau cu corupţia, protejau drepturile cetăţenilor, la fel şi după alegeri o vor face”, şi a îndemnat oamenii să votez pentru blocul care l-a desemnat candidat pentru Consiliul Municipal Chişinău la alegerile locale din 2015.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 12.06.2015 06:08:31 cristi
    Хоршая попытка, но нет.
  2. 12.06.2015 06:38:47 Elena
    Pentru asa oameni trebue sa votam...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.