Reportaje

DIRECTORII FABRICILOR DE CONSERVE ȘI PREȘEDINTELE „MOLDOVA MEA”, FIODOR GHELICI, SUNT ÎMPOTRIVA DEMISIEI LUI CHIRIL GABURICI

13 iunie, 2015
DIRECTORII FABRICILOR DE CONSERVE ȘI PREȘEDINTELE „MOLDOVA MEA”, FIODOR GHELICI, SUNT ÎMPOTRIVA DEMISIEI LUI CHIRIL GABURICI Președintele S.A. „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, directorul general a fabricii de conserve din Criuleni, Ilia Vainrub, și președintele Asociației producătorilor de conserve din RM, Ivan Sandic, sunt împotriva demisie Premierului Chiril Gaburici.

 

Ghelici a spus vineri, în cadrul unei conferințe de presă la agenția „INFOTAG”, că a fost șocat de decizia lui Gaburici și nu-și închipuie ce să facă mai departe, cu cine să discute problemele conservatorilor.

 

„Mulți din antreprenori au primit posibilitatea de a-şi realiza produsele prin intermediul fabricilor de conserve. În timpul întâlnirii cu Premierul, el ne-a încurajat. Iar după declarația de demisie noi nu știm la cine să ne adresăm”, a menționat el.

 

Ghelici consideră că există doar două modalităţi de rezolvare a situației în Moldova - „sau trebuie să vină românii să facă ordine sau trebuie de schimbat Constituția ca Președintele să fie ales de popor”.

 

Ivan Sandic l-a îndemnat pe Președintele Nicolae Timofti „să nu semneze cererea de demisie lui Gaburici cel puţin până la sfârșitul sezonului”.

 

Ilia Vainrub a exprimat îngrijorare,deoarece o dată cu plecarea lui Gaburici sprijinul acordat ramurii va dispărea și mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă.

 

„Noi avem nevoie de un an şi jumătate pentru identificarea noilor piețe de desfacere și pentru schimbarea utilajului. Noi nu avem acces peste tot, și noi nu știm cui să ne adresăm pentru rezolvarea problemelor economice. Noi cerem să ni se ofere credite cu o dobândă de 4-5% anual. În plus, nu ni s-au transferat nici subvenţiile pentru anul trecut”, a menționat el.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 16.06.2015 05:08:10 Elena
    Vainrub este om cinstit si bun om de afaceri...
  2. 16.06.2015 05:12:42 Malai
    Vainrub merita sa primeste Ordinu Republicii Moldova!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.