Reportaje

PROPRIETARII DE IMOBILE AU PREZENTAT SCHEMA DE ÎNSTRĂINARE A TERENURILOR ÎN CHIŞINĂU

15 iunie, 2015
PROPRIETARII DE IMOBILE AU PREZENTAT SCHEMA DE ÎNSTRĂINARE A TERENURILOR ÎN CHIŞINĂU Proprietarii unui imobil pe strada Mitropolit Varlaam, 74 din Chişinău, directorul SRL „Iutad-Comert”, Tamara Grosu, directorul întreprinderii individuale „Anisoara Burlac”, Eufrosinia Burlac, şi directorul întreprinderii individuale „Nistor Maria”, Nicolae Nistor, au făcut publică o schemă de înstrăinare a terenului ce-l deţin şi intenţia de a da în exploatare ilegal clădirea construită în curtea comună.

 

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, Grosu a relatat că Primăria Chişinău a emis în 2011 un certificat de urbanism şi autorizaţie de a repara un apartament cu suprafaţa de 31,7 m2, însă în realitate s-a construit ilegal o anexă, în urma cărei apartamentul s-a extins pe o suprafaţă de 67 m2.

 

„Documentele au fost eliberate ilegal, în lipsa acordurilor autentificate notarial cu vecinii privind construcţia anexei. Am depus câteva sesizări al Primărie, pentru ca administraţia oraşului să ia măsurile de rigoare şi să ofere condiţii egale proprietarilor imobilului şi vecinilor de curte. Din păcate, funcţionarii primăriei, şi anume viceprimarul Nistor Grozavu, arhitectul Ion Carpov şi reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii, Vasile Radu şi Ion Popa nici acum nu au făcut nimic, ba dimpotrivă, încearcă să tăinuiască toate încălcările”, a spus ea, menţionând că conform deciziei Curţii de Apel certificatul de urbanism, autorizaţia de construire şi procesul verbal de recepţie finală a imobilului au fost anulate.

 

Potrivit lui Grosu, în pofida acestui fapt deciziile de judecată au fost ignorate şi de constructori şi de reprezentanţii administraţiei orăşeneşti.

 

Organizatorii conferinţei de presă consideră că schema de înstrăinare a terenului arată în modul următor: se emite certificatul de urbanism; se emite autorizaţia de construire mimând că proiectul este elaborat în conformitate cu condiţiile stipulate în certificatul de urbanism. Dacă persoanele afectate luptă, ei recurg la ameninţări, metode banditeşti sa7u de altă natură, schimbă clandestin adresa poştală a obiectivului sau îl înregistrează ca un alt obiectiv.

 

„Ne adresăm Preşedintelui RM, Nicolae Timofti, preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, Comisiei parlamentare juridice, Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, Ministrului de Interne să ia măsuri pentru a nu admite construcţiile ilegale. În cazul nostru, pe terenul ocupat din curtea comună se află reţele de apă şi canalizare. Cerem asigurarea accesului liber în curtea comună şi neadmiterea dării în exploatare a obiectivului”, a spus ea.

 

Nicolae Nistor a declarat că „dacă rugăminţile lor nu vor fi auzite, ei vor organizat altă conferinţă de presă în cadrul cărei vor relata detaliat cu prezentări de nume despre toate persoanele implicate în această schemă”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 16.06.2015 05:06:49 David
    Ghimpu si Chirtoaca au vo zece asa scheme...
  2. 16.06.2015 05:11:39 David
    Nu cred ca in primaria asa ceva poate sa fie...
  3. 17.06.2015 02:49:51 Adrian
    In primarie pot fi si scheme mult mai frauduloase. Totul e posibil cu indiferenta cetatenilor. Daca oamenii simpli tac, hotii fura cit incape !

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.