Reportaje

LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” A ÎNDEMNAT ALEGĂTORII SĂ O SPRIJINE PE ZINAIDA GRECEANÎI LA ALEGERILE DIN CHIŞINĂU…

16 iunie, 2015
LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” A ÎNDEMNAT ALEGĂTORII SĂ O SPRIJINE PE ZINAIDA GRECEANÎI LA ALEGERILE DIN CHIŞINĂU…

Preşedintele partidului „Casa Noastră-Moldova” (Blocul Roşu), Grigore Petrenco, a îndemnat alegătorii să voteze la alegerile primarului Chişinăului pentru candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi.

 

El a relatat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că în opinia sa anume ea este „alternativă haosului din administraţia capitalei”.

 

„Trebuie să înţelegem că actualul primar - liberalul Dorin Chirtoacă este la cheremul oligarhului Vlad Plahotniuc. El a conformat aceasta în timpul acţiunii din 7 iunie, desfăşurată concomitent cu mitingul platformei DA, apoi pe 11 iunie, când a fost întreprinsă încercarea de a zădărnici organizarea la Chişinău a concertului dedicat Zilei Rusiei. Chirtoacă este parte a imperiului lui Plahotniuc”, a spus politicianul.

 

Petrenco afirmă că şi pe fundalul uzurpării totale a puterii de către partide parlamentare (în afară de Partidul Socialiştilor – „I”), poţi câştiga alegerile, dar prin votul masiv al cetăţenilor.

 

„Mă adresez tuturor locuitorilor Chişinăului, care au varii opţiuni politice. Nu fiţi indiferenţi. Noi vom locui în acest oraş. Trebuie să mergem la pe 28 iunie şi să votăm în semn de protest – împotriva lui Chirtoacă”, a spus Petrenco.

 

El a spus că îndemnul candidatului Partidului Comuniştilor, Vasili Chirtoca, de a nu vota pentru nimeni denotă că acesta este „complice în procesul de alegere a reprezentantului Partidului Liberal”.

 

„Conducerea PCRM este în celălalt buzunar al lui Plahotniuc. Mă adresez tuturor comuniştilor adevăraţi – votaţi împotriva lui Chirtoacă. Nu fiţi indiferenţi”, a îndemnat Petrenco.

 

….ŞI S-A ADRESAT PROCURATURII GENERALE CU SOLICITAREA DE A-L PUNE ÎN AREST LA DOMICILIU PE ILAN SHOR

 

Preşedintele partidului „Casa Noastră-Moldova” (Blocul Roşu), Grigore Petrencp, s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a-l pune în arest la domiciliu pe businessmanul Ilan Shor, care este figurant în dosarul furtului a 1 mlrd. de euro din trei bănci.

 

Marţi, în cadrul unui briefing la agenţia „INFOTAG”, politicianul a spus că alegerea businessmanului în funcţia de primar al or.Orhei pe 14 iunie nu-l scuteşte de urmărirea penală.

 

„Respect alegerea locuitorilor Orheiului. Nu ştiu dacă aş fi fost domiciliat la Orhei dacă i-aş fi permite pungaşului, care a băgat mâna în buzunarul meu, să trăiască în apartamentul meu… Dar în orice caz alegerea lui Shor în funcţia de primar este alegerea lor. Dar el până în prezent este la libertate, fiind figurantul unui dosar de rezonanţă. Noi aşteptăm şi cere plasarea lui Shor în arest”, a spus Petrenco, adresându-se observatorilor internaţionali şi reprezentanţilor donatorilor cu rugămintea de a urmări situaţia.

 

El a amintit că în lista electorală a partidului său au fost incluse două persoane – Pavel Grigorciuc şi Mihail Amerberg, care, în ciuda statutului de candidaţi în consilieri, au fost eliberaţi din arest la domiciliu doar cu trei săptămâni înainte de alegeri.

 

„Victoria de astăzi a lui Shor a fost garantată de Plahotniuc. Cine a fost el în istoria furtului banilor – instrument sau complice, va arăta timpul. Iar dacă el nu va fi pus în arest, înseamnă că schemele de furt a banilor au fost coordonate de Plahotniuc”, consideră Petrenco.

 

Politicianul şi membrii partidului său vor continua lupta cu regimul oligarhic.

 

„Reconfigurarea puterii nu va salva Moldova. Trebuie să sfârşim era guvernării PLDM, PDM, PCRM şi PL prin alegeri anticipate. Altă cale nu avem”, a conchis Grigore Petrenco.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 16.06.2015 05:06:16 Efim
    De ce Grigore spune cheste corecte, dar populatie nu voteaza pentru dinsu?
  2. 16.06.2015 05:11:01 Elena
    Grigore spuna cuvintul sau la alegeri peste patru ani...
  3. 17.06.2015 02:25:04 Ghivi
    Grigore are experioenta si calificare, el nu are bani...
  4. 18.06.2015 01:22:07 Stas
    Fara dl Voronin Grigore nu sa face NIMIC!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.