Reportaje

MEDICII ACUZĂ ŞEFUL DIRECŢIE SĂNĂTATE DIN MUNICIPIUL DE SAMAVOLNICIE

26 iunie, 2015
MEDICII ACUZĂ ŞEFUL DIRECŢIE SĂNĂTATE DIN MUNICIPIUL DE SAMAVOLNICIE

Medicul şef al Spitalului municipal pentru copii „Valentin Ignatenco”, Nicolae Starciuc, şi directorul spitalului clinic Nr.4 din capitală, Diana Noroc, au acuzat şeful Direcţiei sănătate Chişinău, Mihai Moldovanu, de samavolnicie.

Starciuc a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „cu 11 luni în urmă Moldovanu l-a demis din funcţia ocupată şi fără concurs a desemnat un nou manager”.

Potrivit spuselor sale, „au fost desfăşurate câteva şedinţe de judecată, ultima a avut loc pe 28 mai 2015, în cadrul căror a solicitat să fie restabilit în funcţie, dar fără rezultat”.

„Timp de 11 luni de când a fost desemnat noul director, spitalul a acumulat o datorie de peste 1,5 mil. de lei”, a spus Starciuc.

Diana Noroc a spus că „în 2014 s-a confruntat cu o problemă similară”.

„Curtea de Apel a hotărât pe 14 noiembrie să fiu restabilită în funcţia deţinută, dar nici acum Direcţia sănătate nu a îndeplinit hotărârea de judecată şi spitalul este administrat de un alt director, care din momentul desemnării a acumulat o datorie faţă de spital de 400 mii lei. De repetate ori am mers şi la Consiliul municipal şi le-am prezentat problema, dar subiectul nu a fost rezolvat”, a spus Noroc.

Medicii au propus primăriei „ca fiecare spital să desemneze un candidat la funcţia de şef al Direcţiei sănătate şi să-l alege pe bază de concurs, atunci direcţia va fi condusă de o persoană competentă, capabilă să rezolve problemele conform legii”.

Ei consideră că „au fost concediaţi ilegal şi din motive personale”.

Medicii şefi ai celor două spitale au menţionat că „intenţionează să continue litigiul până nu vor câştiga şi sunt gata să se adreseze şi Curţii Europene a Drepturilor Omului”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 26.06.2015 07:04:32 David
    Cum se poate ceva?
  2. 26.06.2015 07:08:02 Oleg
    moldovanul este corupt

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.