Reportaje

ONG-URI ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE SĂ RESPECTE CONSTITUŢIA ŞI O PROPUN PE MAIA SANDU LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE

05 august, 2015
ONG-URI ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE SĂ RESPECTE CONSTITUŢIA ŞI O PROPUN PE MAIA SANDU LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE

Organizaţiile neguvernamentale (ONG) din Moldova îndeamnă autorităţile să respecte articolul 47 „Dreptul la asigurare socială şi protecţie” din Constituţie şi propun candidatura fostului ministru al Educaţiei, Maia Sandu, la funcţia de Preşedinte al ţării.

 

Preşedintele partidului „Pentru unire”, Ana Tcaci, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „societatea trebuie să se unească şi să nu fie indiferentă faţă de situaţia din ţară”.

 

Potrivit spuselor sale, „ONG-urile şi locuitorii Moldovei sunt îngrijoraţi de situaţia din ţară, în special de creşterea preţurilor, care au urmat după majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale”.

 

„Autorităţile prin acţiunile lor şi politica desfăşurată îşi bat joc de popor. Ei ar trebui să citească art.47 din Constituţie şi să înceapă să se gândească şi să ajute oamenii”, consideră ea.

 

Tcaci s-a indignat „de ce în Ucraina, unde deja de 1,5 ani este război, preţurile la multe mărfuri şi servicii sunt mai mici decât în Moldova, unde este pace?”.

 

Ea este convinsă că „doar altă clasă politică şi un alt Preşedinte pot schimba situaţia din ţară, astfel în toamnă trebuie de desfăşurat un referendum privind modificarea procedurii de alegere a Preşedintelui prin vot naţional şi de a o înainta în această funcţie pe Maia Sandu”.

 

Potrivit spuselor sale, „Sandu a reuşit să desfăşoare reforme în sistemul de învăţământ, să demonstreze tuturor că este puternică şi se gândeşte la popor, la viitorul ţării”.

 

Membrul asociaţiei „Femeile Moldovei”, Liuba Hîncu, a spus că „situaţia din ţară este rezultatul politicii incorecte a autorităţilor”.

 

Potrivit ei, „reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale cer schimbarea actualei clase politice cu cea care va reuşi să realizeze reforme şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor”.

 

Ea consideră că „Sandu deţine calităţile necesare pentru a devenit Preşedinte şi să conducă cu demnitate ţara”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 06.08.2015 09:03:21 Vano
    Cine sustine pe Sandu - babutele!
  2. 07.08.2015 12:29:50 David
    Stati acasa si linistiti va!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.