Reportaje

ADJUTA CIVES CERE MISIUNILOR DIPLOMATICE SĂ REACŢIONEZE LA FĂRĂDELEGILE DIN JUSTIŢIE

21 aprilie, 2016
ADJUTA CIVES CERE MISIUNILOR DIPLOMATICE SĂ REACŢIONEZE LA FĂRĂDELEGILE DIN JUSTIŢIE Asociaţia pentru apărarea drepturilor cetăţeanului Adjuta Cives îndeamnă misiunile diplomatice acreditate în Moldova să reacţioneze la fărădelegile din partea Procuraturii Generale şi a unor judecători.

 

Vicepreşedintele asociaţiei, Alexandru Procop, a comunicat joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că acum trei ani a fost reţinut pentru acuzaţii de trafic de fiinţe umane şi muncă silnică. Apoi în privinţa sa a u fost aplicate unele restricţii.

 

„În perioada 2007-2013 împotriva mea au fost deschise ilegal 16 dosare, în 2013 – încă trei dosare penale. Ieri am aflat despre încă un dosar, deschis pentru păstrare incorectă de armă. Pe 16 capete de acuzaţie am fost achitat, în altele cercetările continuă”, a menţionat Procop.

 

Potrivit spuselor sale, „sunt mulţi alţi oameni împotriva căror tot ilegal au fost deschise dosare şi sunt exercitate presiuni”.

 

„Conform legii, investigaţia trebuie să dureze trei luni, iar împotriva multor oameni cercetările durează trei sau mai mulţi ani. Judecătorii pronunţă decizii necesare Procuraturii Generale. Până când oamenii implicaţi în actele de deschidere ilegală a dosarelor, precum şi angajaţii corupţi se vor afla în funcţiile lor, situaţia din ţară nu se va schimba. Dosarele vor continua să apară împotriva oamenilor care se pronunţă împotriva democratului Vlad Plahotniuc sau a celor din care poţi scoate bani”, consideră Procop.

 

Apărătorul drepturilor s-a adresat misiunilor diplomatice cu rugămintea de a reacţiona la fărădelegile din sistemul judiciar şi să contribuie la încetarea încălcărilor, precum şi a îndemnat cetăţenii Moldovei să iasă pe 24 aprilie la acţiunea de protest din centrul Chişinăului şi să se pronunţe împotriva actualei guvernări.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 22.04.2016 10:23:23 Slavic
    Pacat< dar ei au dreptate...
  2. 22.04.2016 04:20:08 Efim
    Numai SUA pot sa fac ceva in Moldova, restu nimeni!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.