Reportaje

ORGANIZATORII ACŢIUNII DE PROTEST DE LA CHIŞINĂU AU DECLARAT DESPRE INTENŢIA DE A CONTINUA MANIFESTAŢIILE…

25 aprilie, 2016
ORGANIZATORII ACŢIUNII DE PROTEST DE LA CHIŞINĂU AU DECLARAT DESPRE INTENŢIA DE A CONTINUA MANIFESTAŢIILE… Platforma civică Demnitate şi Adevăr şi Consiliul Marii Adunări Naţionale vor continua acţiunile de protest „împotriva regimului oligarhic şi capturarea statului de către oligarhi”. Despre aceasta a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, preşedintele platformei civice DA, Andrei Năstase.

 

„Ieri ne-am consultat cu oamenii care au venit la protest. Vom suspenda protestele pe perioada sărbătorilor, a început Săptămâna Patimilor. Va trece Paştele, Paştele Blajinilor, iar apoi vom decide ce facem în continuare. Cred că protestele vor fi continuate, separat sau în comun cu alte partide de opoziţie, care sunt împotriva oligarhilor”, a declarat Năstase.

 

El a menţionat că decizia va fi luată după 10 mai.

 

„Nu consider o problemă în a organiza proteste împreună cu toţi cei care sunt împotriva regimului oligarhic criminal. Noi nu ne punem scopul de a organiza proteste, dar noi luăm în considerare opinia cetăţenilor. Nu noi scoatem oamenii la protest, ci cei care au furat miliardul şi au capturat instituţiile statului”, a subliniat liderul platformei DA.

 

Întrebat de jurnalişti despre cifra participanţilor la acţiunile de protest de duminică, unul din liderii platformei DA, Vasile Năstase, a menţionat că „nu există necesitatea de a-i număra pe cei care au venit sau nu în piaţă”.

 

„Noi ştim că moral şi sufleteşte ieri toată ţara a fost în piaţă, s-a pronunţat împotriva oligarhilor şi bandiţilor. Ştiţi ce obstacole s-au creat pentru cei care au vrut să vină la Chişinău pentru a protesta. Cei puţin două treimi din cetăţenii care au dorit să participe la proteste nu au avut posibilitatea deoarece autorităţile au anulat toate rutele de autobuze şi de maxi-taxi”, a spus Năstase.

 

În acest sens, unul din liderii partidului, Alexandru Slusari, a menţionat că duminică „au fost încălcate cel puţin două drepturi fundamentale ale cetăţenilor – dreptul la liberul protest şi dreptul la libertatea circulaţiei”.

 

„Doar din acest motiv noi trebuie să continuăm protestele, pentru a ne restabili drepturile noastre”, a subliniat Slusari.

 

„Din evenimentele de ieri putem face următoarele concluzii: Lupta continuă! Poporul nu va ceda!”, a spus unul din liderii platformei DA, Valentin Dolganiuc.

 

Liderii platformei DA au subliniat că vor continua acţiunile de protest, dar acestea vor fi neaşteptate, „pentru ca oligarhii să nu reuşească să se pregătească”.

 

„Noi vom acţiona în continuare, pentru a returna poporului statului capturat!”, a declarat preşedintele platformei DA, Andrei Năstase.

 

… ŞI AFIRMĂ CĂ POLIŢIA A FOLOSIT GAZE NEUROPARALIZANTE, INTERZISE

 

Participanţii la acţiunile de protest din Moldova au declarat că duminică poliţia a folosit împotriva loc gaze neuroparalizante, nu lacrimogene. Despre aceasta a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, unul din liderii platformei civice DA, Vasile Năstase.

 

„Noi avem dovezi că a fost anume gaz neuroparalizant, folosirea cărui este interzisă peste tot. Am suferit şi eu deoarece am fost direct în epicentrul evenimentelor. În plus, aplicarea gazelor a fost ilegală, poliţia nu a făcut nimic pentru a nu admite altercaţiile. De asemenea, nu este clar în ce mod poliţiştii au fost lezaţi dacă au fost bine echipaţi, cu căşti şi obiecte speciale”, a menţionat Năstase.

 

El s-a arătat nedumerit de faptul că „poliţia a protejat nu instituţiile statului, ci clădirile oligarhului Vlad Plahotniuc, unde au şi avut loc altercaţiile”.

 

„Duminică ne-am convins că locuim într-un stat capturat, unde poporului nu-i aparţine nimic, iar structurile de stat aparţin oligarhilor. Conducerea MAI sunt criminali în serviciul oligarhului Vlad Plahotniuc”, a declarat Năstase.

 

Unul din liderii platformei, fostul purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Chiril Moţpan, a menţionat că răniţi sunt nu doar printre poliţişti, dar şi printre protestatari. Potrivit spuselor sale, ca şi în timpul protestelor din 20 ianuarie în rândurile poliţiştilor au fost infiltraţi oameni din serviciul de pază a lui Plahotniuc.

 

„Noi am văzut cum acţionează ei, erau dotaţi diferit şi se comportau diferit de alţi poliţişti. De asemenea, în gloată au fost provocatori, care făceau orice pentru a destabiliza situaţia. Ei s-au pregătit pentru aceasta, nu în zadar toate posturile de televiziune ale oligarhilor afirmau că pe 24 aprilie vor fi dezordini în masă. Ei şi-au dorit mult să înceapă bătaia, pentru a ne acuza pe noi de aceasta. Din fericire s-a evitat vărsarea de sânge”, a spus Moţpan.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 26.04.2016 09:08:43 Stas
    Cu Andrei noi putem sa obtinem VICTORIA in lupta cu Plahotniuc!!!
  2. 26.04.2016 04:12:21 Nichifor
    Andrei este mai atractiv ca Vasile, bravo fratii NASTASE!!!
  3. 29.04.2016 01:20:43 Victor
    Nastase trebue sa fie ales presedintele Moldovei!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.