Reportaje

GRIGORE PETRENCO ÎNDEAMNĂ LIDERII OPOZIŢIEI SĂ NU PARTICIPE LA ALEGERILE PREŞEDINTELUI DIN 30 OCTOMBRIE

12 mai, 2016
GRIGORE PETRENCO ÎNDEAMNĂ LIDERII OPOZIŢIEI SĂ NU PARTICIPE LA ALEGERILE PREŞEDINTELUI DIN 30 OCTOMBRIE Preşedintele Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Grigore Petrenco, îndeamnă liderii opoziţiei să nu participe la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. El consideră că „participând la jocurile politice ale regimului de la guvernare ei vor fi nevoiţi să joace după regulile stabilite de guvernare”.

 

Politicianul a spus joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „încheierea unor acorduri şi înţelegeri cu actuala guvernare este super naivitate sau joc cu păpuşarul după regulile lui”.

 

„În condiţii de stat capturat, care este Moldova, nu putem vorbi la serios despre alegeri libere şi democratice. La noi CEC este complet subordonat oligarhului Vlad Plahotniuc şi Partidului Democrat, liderul din umbră al cărui este. Curtea Constituţională este condusă tot de ei”, a spus Petrenco.

 

El a amintit că „CCM dinadins a decis să revină la alegeri directe ale Preşedintelui, dar articolul 68 din Constituţie poate fi modificat doar pe două căi – prin voturile ale 2/3 din deputaţi sau la referendum naţional”.

 

„Deja de câţiva ani noi suntem conduşi de o grupare criminală şi vom putea obţine plecarea acesteia doar prin proteste cu un singur generic – „alegeri parlamentare anticipate”, este convins Petrenco.

 

El a îndemnat toate forţele sănătoase de opoziţie să-şi unească forţele, a propus să fie uitate vechile supărări, lozincile politice şi culoarea de partid.

 

„Trebuie să schimbăm regimul – dictatura oligarhului Plahotniuc şi să începe guvernarea „de pe o filă nouă”, consideră preşedintele Partidului „Casa Noastră-Moldova”.

 

El nu intenţionează să respecte interdicţia judecătoriei de a nu participa la acţiuni de protest şi promite să găsească „alte modalităţi de exprimare a nesupunerii civice”.

 

„Noi vom găsi modalităţi de a atrage atenţia Europei şi SUA asupra dezordinilor din Moldova. Modalităţile noastre de a protesta vor fi la fel de eficiente şi îi propun lui Plahotniuc să o ia în considerare. El a găsit nemulţumire faţă de activitatea sa în cele mai neaşteptate locuri. Există APCE, Consiliul Europei, partide europene de stânga. Nu putem fi intimidaţi şi vom protesta, folosindu-ne de dreptul nostru la aceasta”, a promis opoziţionistul.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 13.05.2016 01:05:13 David
    Cel putin, dl Petrenco trebue sa fie in parlamentul nou...
  2. 13.05.2016 01:15:10 Elena
    Dl Petrenco, noi Va dorim sanatate si succes inpolitica, aveti sanse, cer scuze, nu prea mare, dar aveti!
  3. 13.05.2016 05:30:26 Filimon
    Grigore trebua sa fie impreuna cu dl Usatii Renato.
  4. 13.05.2016 05:33:22 Victor
    Poate Grigore vre sa candideaza la presedentie?
  5. 17.05.2016 08:46:08 Galina
    Nu stiu daca are rost asa lupta fara victorie, mai bine sa fie chind Petrenco sa fie en echipa Renato...
  6. 17.05.2016 08:34:45 Fima
    Grisa, vpered i ni sagu nazad - pozadi Bucerest =- otstupati necuda!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.