Reportaje

HORTICULTORII CER GUVERNULUI AJUTOR ÎN LEGĂTURĂ CU ÎNGHEŢURILE

19 mai, 2016
HORTICULTORII CER GUVERNULUI AJUTOR ÎN LEGĂTURĂ CU ÎNGHEŢURILE Horticultorii din nordul Moldovei au nevoie de ajutor financiar în legătură cu îngheţurile care au avut loc la sfârşitul lunii aprilie şi care au afectat suprafeţe întinse de plantaţii. Despre aceasta reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli au vorbit joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

Potrivit preşedintelui asociaţiei Moldova-Fruct, Iurie Fala, „îngheţurile vor avea consecinţe seroase nu doar pentru fermieri, dar şi pentru economia ţării”.

 

„Horticultorii al treilea an consecutiv se confruntă cu probleme climatice şi economice, inclusiv embargoul rusesc”, a amintit el.

 

Preşedintele uniunii UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a spus că doar în raionul Briceni au îngheţat 3345 ha livezi, 146 ha plantaţii de legume şi 766 ha culturi de câmp.

 

El a informat că UniAgroProtect, AGROinform, Moldova-Fruct şi Federaţia Naţională a Fermierilor au adresat o scrisoare Prim-ministrului Pavel Filip, în care au relatat despre problemele cu care se confruntă fermierii şi au propus măsuri de îmbunătăţire a situaţiei.

 

„Este necesar în regim prioritar de a lichidat restanţele privind compensaţiile şi subvenţiile pentru anul 2014; de a elabora procedura de eliberare a certificatelor pentru situaţiile de forţă majoră; de a îmbunătăţi politica asigurării riscurilor agricole; de a achita câte 10 mii de lei pentru fiecare hectar afectat de îngheţuri”, consideră fermierii.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 20.05.2016 07:07:09 Elena
    Agrarienii trebue sa incepe de la zero...
  2. 20.05.2016 07:12:03 Vladimir
    Imi place cum activeaza dl Fala, bravo lui!!!
  3. 21.05.2016 12:29:19 Dumitru
    Dl Mirzenco, noi Va sustinam, bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.