Reportaje

PE PIAŢA TRANSPORTĂRILOR AERIENE DIN MOLDOVA A APĂRUT O COMPANIE NOUĂ – FLY ONE

23 mai, 2016
PE PIAŢA TRANSPORTĂRILOR AERIENE DIN MOLDOVA A APĂRUT O COMPANIE NOUĂ – FLY ONE Pe piaţa transportărilor aeriene a apărut o nouă companie moldovenească – Fly One, care execută curse charter, iar în luna iunie va începe să efectueze curse regulate de pasageri în ţările europene şi în Rusia.

 

Într-o conferinţă la agenţia „INFOTAG”, luni, directorul companiei, Nicu-Adrian Berla, pilot profesionist în România cu experienţă vastă de manevrare a diferitor tipuri de aeronave, a spus că Fly One a fost creată în septembrie 2015.

 

„Deja deţinem informaţia completă despre cursele ce urmează, a fost întocmit un orar al curselor, avem acorduri de deservire a avioanelor noastre de către serviciile handling şi catering, ni s-au acordat sloturi la aeroporturile străine, avem semnate contracte cu parteneri din Moldova şi alte ţări”, a spus Berla.

 

Compania aeriană Fly One a pregătit pentru transportare 11 trasee, dintre care curse regulate vor fi efectuate la Verona, Florenţia, Barcelona, Londra, Lisabona, Dublin, Sankt-Petersburg şi Voronej. Iar cursele charter, în cooperare cu operatorii turistici, se vor efectua spre Antalya, Heraclion, Rodos.

 

COMPANIA AERIANĂ FLY ONE INTENŢIONEAZĂ SĂ FACĂ CONCURENŢĂ PE PIAŢA DIN MOLDOVA

 

Pe piaţa transportărilor aeriene din Moldova a apărut o nouă companie - Fly One, care operează curse charter, de transportare a pasagerilor şi mărfurilor.

 

Directorul companiei, Nicu Berla, a spus luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „capitalul de start al companiei a fost de 4 mil. de lei”.

 

„Am primit un cod special care ne permite să desfăşurăm activitatea şi să efectuăm transportări. În prezent au loc diverse instruiri, precum şi sunt întreprinse acţiuni de atragere a clienţilor prin prestarea unor servicii sigure şi calitative de zbor”, a spus el.

 

Potrivit top-managerului, „pentru companie este important să dispună de angajaţi profesionişti şi să ofere preţuri competitive”.

 

„Nimănui nu vom permite să ne intimideze. Compania arendează două nave Airbus А320 de 180 de locuri. Primul zbor a fost efectuat la 28 aprilie, cu destinaţia Antalia. Biletele pot fi rezervate începând cu 25 mai”, a menţionat Berla.

 

Prima cursă de la Chişinău spre Heraklion este preconizată pentru 8 iunie, Moscova şi Rhodos – 10 iunie, Voronej – 20 iunie, Sankt-Petersburg – 21 iunie, Parma – 23 iunie, Verona şi Londra – 27 iunie, Barcelona – 28 iunie, Lisabona – 29 iunie, Dublin – 30 iunie.

 

Berla a recunoscut că Mariana Tabuică, ruda ministrului Justiţiei, este angajată a companiei Fly One şi a fost acceptată, în primul rând, deoarece este un adevărat profesionist.

 

Top-managerul speră la un flux mare de pasageri ai companiei Fly One, care cu timpul va ajunge la cifra de 1 mil. anual.

 

Specialiştii şi experţii intervievaţi de corespondentul agenţiei „INFOTAG” salută apariţia pe piaţa Moldovei a unei noi companii aeriene de pasageri. Potrivit lor, aceasta subliniază „atractivitatea pieţei şi dinamica de creştere a acesteia”.

 

„INFOTAG” precizează: În anul 2011 în RM au fost deserviţi peste 1 mil. de pasageri, în 2014 – 1,78 mil, iar în 2015 – 2,22 mil. Specialiştii cu regret constată că în aceşti ani cifra companiilor aeriene moldoveneşti nu doar că nu a crescut, dar s-a şi redus.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 23.05.2016 01:56:03 vika
    .... a apărut o companie nouă - aceasta marchează începutul sfârşitului celei mai veci companii ..
  2. 23.05.2016 05:39:18 Vica
    Dl Berla este profesional, asta nici nu se discuta!!!
  3. 24.05.2016 09:44:48 David
    Este foarrte si foarte bine asa afacere pe piata noastra mica...
  4. 24.05.2016 09:45:20 Silvica
    Succese mari si multi ani innainte!
  5. 25.05.2016 08:51:52 Anton
    Este fapt SALUTABIL, bravo!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.