Reportaje

AMBASADA GERMANIEI ORGANIZEAZĂ CONCURSUL BURSELOR PARLAMENTARE INTERNAŢIONALE ALE BUNDESTAGULUI

07 iunie, 2016
AMBASADA GERMANIEI ORGANIZEAZĂ CONCURSUL BURSELOR PARLAMENTARE INTERNAŢIONALE ALE BUNDESTAGULUI Ambasada Germaniei în Moldova organizează concursul burselor parlamentare internaţionale ale Bundestagului Germaniei şi îndeamnă cetăţenii Moldovei să aplice la acest concurs.

 

Asistentul Ambasadorului Germaniei în Moldova, Tomas Weithoner, a spus marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că bursa este acordată pentru perioada 1 martie-31 iulie.

 

Potrivit spuselor sale, la concurs pot participa cetăţeni cu vârsta de până la 30 de ani, cu studii superioare sau care au absolvit primul ciclu universitar. De asemenea, candidaţii trebuie să cunoască limba germană, istoria şi cultura Germaniei. În plus, este nevoie de două scrisori de recomandare.

 

„Doritorii trebuie să completeze formularul de participare şi să depună documentele necesare la Ambasada Germaniei, unde dosarele vor fi selectare, iar cele mai bune vor fi expediate în Germania, unde, de asemenea, vor fi selectate. La etapa a doua a concursului candidaţii aleşi vor fi invitaţi la interviu în Belarus”, a spus diplomatul.

 

Bursa este de 500 de euro, iar toate cheltuielile vor fi suportate de Germania. Candidaţilor li se va acorda cazare şi toate serviciile necesare. Dacă candidaţii dispun de proprie locuinţă atunci li se vor acorda lunar 300 de euro pentru cheltuieli.

 

În cadrul procesului de instruire, bursierii vor lucra cu deputaţii, vor participa la activitatea Bundestagului şi la diferite evenimente. La dorinţă, ei îşi pot face studiile la una din universităţile din Berlin.

 

„După încheierea studiilor bursierul revine în ţara sa, unde poate folosi cunoştinţele obţinute la realizarea proiectelor. Documentele de participare pot fi depuse până la sfârşitul lunii iunie, iar dacă termenul de depunere va fi prelungit, atunci până la sfârşitul lunii iulie”, a spus Weithoner.

 

El a menţionat că în anul curent din partea Moldovei în Germania a plecat un singur candidat şi speră că în anul 2017 cifra acestora va fi mai mare.

 

Studentele moldovence, care au participat la concurs în anii 2012 şi 2013, au îndemnat cetăţenii Moldovei să nu le fie frică şi să depune documentele pentru concurs. Începând cu anul 2008, când Moldova a fost inclusă în concurs, de burse ale Bundestagului Germaniei au beneficiat 26 persoane.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 08.06.2016 01:32:15 Anton
    Moldova are nevoe macar 50 de stipendii...
  2. 08.06.2016 01:34:47 Elena
    Bravo, ca tarile straine sa sustin tinerii nostrii.
  3. 09.06.2016 05:09:45 David
    Tinerii nostrii, care sunt destepti, - au sanse bune!
  4. 10.06.2016 08:43:16 Raisa
    Este foarte si foarte bine ce face ambasada Germanie la noi inMoldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.