Reportaje

PROFESORII ŞI PĂRINŢII ELEVILOR LICEULUI DANTE ALIGHIERI CER DEMISIA MINISTRULUI EDUCAŢIEI

14 iunie, 2016
PROFESORII ŞI PĂRINŢII ELEVILOR LICEULUI DANTE ALIGHIERI CER DEMISIA MINISTRULUI EDUCAŢIEI Cadrele didactice şi părinţii elevilor de la liceul teoretic Dante Alighieri din Chişinău cer demisia ministrului Educaţiei, Corina Fusu.

 

Unul din părinţi, Evelina Parasca, a spus marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că a început deja colectarea semnăturilor pentru această iniţiativă.

 

„Demisia d-nei Fusu va însemna începutul schimbărilor în ţară. Părinţii pedagogii îşi doresc ca Ministerul Educaţiei să organizeze repetat concursul de numire a directorului liceului, să soluţioneze conflictul cu actualul director, Rodica Guţu, şi ca dna Fusu să-şi dea demisia”, a menţionat ea, amintind că la minister deja a fost depusă o petiţie, dar au trecut 57 de zile, însă un răspuns nu a urmat.

 

Profesoara de istorie Natalia Diacenco a catalogat drept minciună spusele Corinei Fusu că de noul director este nemulţumit doar un mic grup de profesori.

 

„Nemulţumit este întreg colectivul. Noul director timp de trei luni achită salariul profesorilor din cauza absenţei ştampilei. Controlul ministerului la liceul,la sfârşitul lunii mai, când profesorii fac bilanţul şi sunt ocupaţi, este presiune asupra pedagogilor care sunt împotriva noului director”, consideră ea.

 

Părinţii şi profesorii consideră că „pentru soluţionarea conflictului este necesar de a organiza un nou concurs de numire a directorului şi ca punctele în timpul votului să fie calculate de întreaga comisie, nu de o singură persoană”.

 

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că ministrul Educaţiei nu a dat curs niciunei invitaţii de a discuta şi soluţiona conflictul.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 15.06.2016 11:31:09 Mihai
    De ce d-na Fusu nu rezolva problema asta?
  2. 15.06.2016 08:50:27 Liviu
    Fusu demult trebue sa plece di ministeru...
  3. 15.06.2016 08:54:35 Fridman
    Chirtoaca si Fusu nu sunt figuri care mult conteaza la liberalii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.