Reportaje

AMBASADELE GERMANIEI ŞI POLONIEI ORGANIZEAZĂ CONCERTE CU PRILEJUL A 25 DE ANI DE LA SEMNAREA ACORDULUI DE VECINĂTATE

21 iunie, 2016
AMBASADELE GERMANIEI ŞI POLONIEI ORGANIZEAZĂ CONCERTE CU PRILEJUL A 25 DE ANI DE LA SEMNAREA ACORDULUI DE VECINĂTATE

Ambasadele Germaniei şi Poloniei în comun cu Primăria Chişinău şi Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici vor desfăşura pe 24 şi 26 iunie concerte cu prilejul jubileului de 25 de ani de la semnarea Acordului de vecinătate dintre Germania şi Polonia.

 

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz, a spus marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „concertele sunt organizate şi cu prilejul a 170 de ani de la naşterea primului primar de Chişinău – Carl Schmidt, tatăl căruia era german, iar mama - poloneză”.

 

„Având în vedere trecutul istoric al celor două ţări, acordul semnat acum 25 de ani are un rol important în relaţiile bilaterale, precum şi în realizarea proiectelor europene comune”, a spus dna Knotz.

 

Ambasadorul Poloniei în Moldova, Artur Michalski, a spus că „acordul semnat de Germania şi Polonia sunt o dovadă că în lume nu există nimic imposibil, în special pentru două ţări care au un trecut istoric trist”.

 

Directorul Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici, Svetlana Bivol, a menţionat că specificul concertului din anul curent este programul de două zile a evenimentului, precum şi diferitele genuri ale concerturilor.

 

Potrivit spuselor sale, pe 24 iunie, în scuarul filarmonicii, unde este instalat bustul lui Carl Schmidt, vor avea loc festivităţi oficiale, depunere de flori, iar la ora 19.00 – un concert de jazz în aer liber, în care vor evolua orchestra de jazz a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Jazz Band Univox şi muzicieni locali.

 

Dna Bivol a menţionat că la concert va participa la interpreta moldoveană Geta Burlacu, care singură s-a oferit să participe.

 

Muzicologul Sălii cu Orgă din Moldova, Janna Tudose, a spus că pe 26 iunie, la teatrul de vară din Chişinău, va avea loc un concert de muzică clasică „Diplomaţie pe note”, în cadrul cărei muzicieni din Germania, Polonia şi Moldova vor interpreta piese muzicale ale compozitorilor din cele trei ţări, printre care Ludwig van Beethoven (Germania), Michal Oginski (Polonia), Marian Stîrcea (Moldova), Eugen Doga (Moldova) şi alţii.

 

Organizatorii evenimentului au menţionat că în cazul în care pe 24 şi 26 iunie vor fi ploi, concertele vor fi susţinute la Filarmonica Naţională. Intrarea la concerte este liberă.

 

Ambasada Germaniei organizează concerte de vară în aer liber la Chişinău deja de 15 ani.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.06.2016 06:08:35 Victor
    Sa vada departe ca ambasadorii sunt mindrii de tarile care ei prezinta inMoldova.
  2. 24.06.2016 10:40:52 Filimon
    Si Berlin si Varsovia ne sustina, noi suntem multumit!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.