Reportaje

EXPERŢII CONSIDERĂ CĂ REPARAŢIA STRĂZII ALECU RUSSO DIN CHIŞINĂU ARE LOC CU ÎNCĂLCĂRI

28 iunie, 2016
EXPERŢII CONSIDERĂ CĂ REPARAŢIA STRĂZII ALECU RUSSO DIN CHIŞINĂU ARE LOC CU ÎNCĂLCĂRI

Lucrările de reparaţie a străzii Alexu Russo din Chişinău sunt desfăşurate cu încălcări, consideră centrul analitic Expert-Grup.

 

Expertul centrului Iurie Morcotîlo a spus marţi, prezentând rezultatele unei monitorizări la subiect în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „lucrările de reparaţie a străzii cu lungimea de 2211 m a început în anul 2012 şi au fost finisate doar în toamna lui 2015 – cu întârziere de un an”.

 

„La licitaţia pentru reparaţia străzii au participat trei companii: Edilitate (Moldova), Straco Grup şi Delta ACM 93 din România. Edilitate şi Straco Grup au indicat în proiect că lucrările vor dura opt luni, Delta ACM 93 a indicat un termen de 24 luni şi a câştigat licitaţia. Există probabilitatea că primele două companii intenţionat au redus termenul lucrărilor în folosul concurentului, astfel, există risc de corupţie şi conflict de interese”, consideră el.

 

Expertul Andrei Ababii a spus că „în timpul lucrărilor de reparaţie au fost admise greşeli în calcule, ceea ce a dus la debleuri suplimentare şi înlocuirea materialelor necorespunzătoare”.

 

„Au fost efectuate lucrări neprevăzute în proiect. Aceasta a şi dus la întârzieri în lucrări şi majorarea cheltuielilor. În final, valoarea proiectului a crescut cu 21,6 mil. de lei şi a depăşit 96,7 mil. lei”, a menţionat specialistul.

 

Potrivit spuselor sale, deşi din momentul finisării lucrărilor a trecut mai puţin de un an, pe carosabil deja sunt crăpături şi a început să crească iarbă.

 

La întrebarea jurnaliştilor cine va răspunde pentru executarea proastă a lucrărilor, experţii au răspuns că aceasta trebuie să decidă Primăria.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 30.06.2016 03:45:33 Nicolae
    Ei singur nu stiu ce spun...
  2. 30.06.2016 03:48:45 Efim
    Asta este ca un fel de mare nopsens... Asa eu socot!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.