Reportaje

COMPOZITORUL ITALIAN MASSIMO SINCERI CONSIDERĂ „COMANDAT” DOSARUL PENAL PE NUMELE SĂU

20 iulie, 2016
COMPOZITORUL ITALIAN MASSIMO SINCERI CONSIDERĂ „COMANDAT” DOSARUL PENAL PE NUMELE SĂU Compozitorul italian Massimo Sinceri consideră că dosarul penal deschis pe numele său este unul „comandat”.

 

Miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, el a spus că se află în Moldova din anul 2010, iar în 2012 „la adresa sa au început să parvină ameninţări după ce a depus în Italia o sesizare privind directorul general al fondului Regina Pacis, Cesare Lodeserto, în Moldova şi infracţiunile comise de acesta în Italia”.

 

Potrivit compozitorului, „la 6 februarie 2015 Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane din Chişinău, în baza plângerii depuse de Svetlana Bularu (mama uneia dintre elevele compozitorului – „I”) a fost pornită urmărire penală pentru comiterea infracţiunii incriminate de art.175 CP al RM (Acţiuni perverse – „I”) în sectorul Ciocana”.

 

„Dar de competenţa centrului nu ţine investigarea unor asemenea infracţiuni. Ancheta a fost efectuată în sectorul Centru şi nu după cum spune legea – în sectorul în care a fost comisă infracţiunea. După clarificarea circumstanţelor s-a aflat că urmărirea penală a fost condusă de Procuratura Generală şi efectuată de către Centrul pentru Combaterea traficului de persoane. Prin aceste acţiuni CCTP şi Procuratura Generală au încălcat competenţa de efectuare a urmăririi penale”, consideră compozitorul.

 

El a menţionat că „dosarul a fost pornit fără înştiinţarea acuzatului, pe 7 februarie 2015 în casă au fost efectuate percheziţii, iar pe 9 februarie, conform deciziei procurorului Judecătoria sectorului Centru a dispus arestul pentru 30 de zile, ulterior mandatul de arest fiind prelungit de două ori”. În final cetăţeanul străin s-a aflat la penitenciarul Nr.13 trei luni.

 

„În mai 2015, deja prin decizia Judecătoriei sectorului Ciocana, arestul preventiv a fost înlocuit cu arest la domiciliu pentru 87 de zile. Ulterior instanţa a refuzat modificarea măsurii preventive în interdicţie de a părăsi oraşul şi ţara, arestul al domiciliu fiind de trei ori prelungit pentru alte 90 de zile. După numeroase încercări de a contesta decizia de judecată, măsura preventivă a fost modificată în interdicţie de a părăsi localitatea”.

 

„Ulterior s-a pornit urmărire penală în baza art.174 „Raportul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani” şi art.208 „Atragerea minorilor la activitate criminală sau determinarea lor la săvârşirea unor fapte imorale”. Investigaţiile date, de asemenea, s-au desfăşurat cu încălcarea tuturor procedurilor necesare”, a spus Sinceri.

 

El consideră că „justiţia din Moldova este coruptă din moment ce dosarele sunt fabricate şi ancheta este desfăşurată cu încălcarea legii”.

 

„Nici într-o altă ţară procurorii nu controlează judecătoriile. După asemenea cazuri nimeni nu va dori să vină în Moldova şi să investească aici”, a spus compozitorul.

 

Interpreţii moldoveni, care îi iau apărarea colegului, consideră că „dosarul împotriva sa este fabrica, fapt inadmisibil”.

Comentarii [ 8 ] Adaugă

  1. 21.07.2016 04:40:37 Eva
    „Dar de competenţa centrului nu ţine investigarea unor asemenea infracţiuni. Ancheta a fost efectuată în sectorul Centru şi nu după cum spune legea – în sectorul în care a fost comisă infracţiunea. După clarificarea circumstanţelor s-a aflat că urmărirea penală a fost condusă de Procuratura Generală şi efectuată de către Centrul pentru Combaterea traficului de persoane. Prin aceste acţiuni CCTP şi Procuratura Generală au încălcat competenţa de efectuare a urmăririi penale”, consideră compozitorul. EL este singur VINOVAT!!!
  2. 21.07.2016 04:43:52 Ivan
    Nu este clar nimic, de ce compozitor nu da concerte in Italia, dar numai la noi in Modova?
  3. 21.07.2016 06:48:06 Nic
    care este vina a doua persoana din Italia?
  4. 22.07.2016 01:13:12 Alina
    Se vede că are probleme serioase tipul... vrea să se spele pe mâini acoperindu-se cu un alt nume... Nu văd carei legătura... Să meargă la pușcărie, unde-i este locul!
  5. 22.07.2016 06:33:10 David
    66 de luni inpuscarie moldoveneasca!!!
  6. 24.07.2016 10:23:28 Oleg
    IVAN - Italianul are familia in Moldova... sotia moldoveanca si 2 fetite de 4 si 2 ani... pentru asta sta in Moldova EVA - nu ai citit atent ... mai ales in reportaje nu sint scrie informatii rpecise ALINA - la moment TU nu vedi care e legatura, daca citesti actele si documentele in dosarul o sa vezi care este legatura. insemna ca nu ai asculta conferinta si au pus coment fara sa te gandesti NIC - raspunsul analog la fel ca ALINA DAVID - 66 de luni E CORECT! Dar daca nu ai comis infractiunele? Si s-a fabricat dosar?
  7. 24.07.2016 01:34:14 Mihai
    Nu cred, ca el este vinovat...
  8. 24.07.2016 01:40:58 oleg
    MIHAI - Sa credi sau sa nu credi asta este personal... dar acolo dosarul CLAR vorbeste! Probele, documentele si actele s-au falsificate si declaratiile s-au schimbate de multi ori! Cititi pagina Facebook cu copia dosarului! https://www.facebook.com/DosarFalsMoldova/

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.