Reportaje

AVOCATA ANA URSACHI ÎNDEAMNA MILITARII SĂ NU PARTICIPE LA PARADA CONSACRATĂ ANIVERSĂRII A 25-A A INDEPENDENŢEI MOLDOVEI

26 august, 2016
AVOCATA ANA URSACHI ÎNDEAMNA MILITARII SĂ NU PARTICIPE LA PARADA CONSACRATĂ ANIVERSĂRII A 25-A A INDEPENDENŢEI MOLDOVEI Avocata Ana Ursachi a îndemnat militarii să nu participe la parada organizată de către autorităţile Moldovei cu ocazia aniversării a 25-a a independenţei RM, iar pe cetăţenii ţării i-a îndemnat să participe la acţiunea „Nu mă tem!”.

Vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia INFOTAG, avocata a spus că, „luând în considerare situaţia de sărăcie în care se află majoritatea cetăţenilor Moldovei, organizarea sărbătorii cu participarea paradei militare, cu concert şi focuri de artificii este nepotrivită”.

„Aceasta este o sărbătoare tristă. Oamenii trăiesc în sărăcie, iar părinţii au nevoie de mulţi bani pentru a pregăti copiii la şcoală. De aceea ar fi mai bine de transmis familiilor câte 6 mii de lei pentru pregătirea copiilor de şcoală”, consideră ea.

Ursachi a menţionat că această campanie a fost organizată de oameni pe reţelele de socializare. Campania nu are anumiţi organizatori şi fiecare participant „acţionează ca o persoană obişnuită, şi nu ca reprezentant al unui partid”.

Ea a negat presupunerile că, dacă în Piaţa Marii Adunări se vor strânge peste 50 de protestatari, atunci organele de drept ar putea să-i scoată de acolo.

„În calitate de avocat, vă spun că aceasta este ilegal, deoarece, conform legii, în acţiunile de protest spontane nu este specificat numărul persoanelor care pot să participe la acestea”, a menţionat Ursachi.

Potrivit datelor avocatei, MAI are lista persoanelor cărora poliţia nu trebuie să le permită să intre în Piaţă la data de 27 august, iar pentru a preveni protestul de vineri seara, vor începe arestări.

Ursachi susţine că pentru „parada militară a fost achiziţionată cu sume mari tehnică militară şi au fost arendate trei scene scumpe din România”.

„Desfăşurarea paradei militare în centrul Chişinăului şi organizarea sărbătorii este realizată de către Partidul Democrat. Totodată, aceasta ar fi fost imposibil fără implicarea Partidului Liberal, în special a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a oferit Piaţa Marii Adunări Naţionale în aceste scopuri, şi a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, care a organizat parada”, consideră ea.

Întrebată dacă manifestanţii prin acţiunea de protest nu vor face de ruşine Moldova în timpul serbării Zilei Independenţei, avocata a spus că „RM de mult timp este umilită”.

„Dar când autorităţile i-au refuzat pe partenerii externi în desfăşurarea investigării furtului banilor din cele trei bănci, aceasta nu a fost o ruşine? Dar a arăta oaspeţilor străini adevărul – aceasta este o ruşine? Dacă mâine poliţia va îndepărta oamenii de la centrul Pieţei, iată aceasta şi va fi o ruşine pentru autorităţi”, consideră ea.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 26.08.2016 06:52:28 Mihai
    Sunt anumite zile cand trebuie sa uitam ca facem parte din partide rivale .De Craciun,de Pasti,la nunta sau inmotmantare si,de ce nu,in ziua cand ne sarbatorim indepedenta ar fi bine sa redevenim OAMENI.Ursachi ne indeamna sa ne mancam,sa aiba ea mai mult de lucru in calitate de avocat al deavolului.Mare grija mai are ea de saraci!
  2. 27.08.2016 03:06:31 Lidia
    D-na Ursachi, noi va sustinam si stimam mult-mult-mult!!!
  3. 27.08.2016 03:10:48 Stas
    De ce simbata Ana era singura-singurica cu manifestantii, unde era Nastase, Usatii, Ciubasenco, Sandu, Motpan, Leanca, Voronin, Pistrinciuc, Cibotaru?
  4. 27.08.2016 03:15:32 Paladie
    Ana este si avocat bun si cetatean adavarat al republicii Moldova, bravo ei!
  5. 30.08.2016 11:58:34 Mihai
    Ana, noi va sustinam!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.