Reportaje

PRETENDENTUL LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE, MIHAI CORJ, RENUNŢĂ LA PARTICIPAREA ÎN ALEGERI

29 septembrie, 2016
PRETENDENTUL LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE, MIHAI CORJ, RENUNŢĂ LA PARTICIPAREA ÎN ALEGERI Pretendentul la funcţia de preşedinte al Moldovei, Mihai Corj, renunţă la participarea în alegerile din 30 octombrie şi îşi retrage candidatura.

 

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că „în timpul procesului de colectare a semnăturilor s-a confruntat cu mai multe dificultăţi, în special, faptul că oamenii voiau să semneze, dar se temeau”.

 

„După ce m-am confruntat cu astfel de dificultăţi şi ţinând cont de faptul că alţi candidaţi încalcă legea, am decis să-mi retrag candidatura de la alegerile prezidenţiale. Nu vrem să participăm la alegeri în care sunt încălcări şi oligarhi, nu vrem să facem jocul nimănui. Ne vom continua activităţile şi vom depista în continuare încălcările în legislaţie”, a spus juristul.

 

Potrivit lui, el va merge la CEC „pentru a restitui listele de subscripţie cu semnăturile oamenilor, deoarece acestea sunt date cu caracter personal”.

 

„Noi respectăm legea. De asemenea, vom cere introducerea modificărilor la Codul electoral, pentru ca toţi candidaţii să înceapă în acelaşi timp campania electorală. În versiunea actuală se spune că campania electorală începe cu 30 de zile până la alegeri, iar agitaţia electorală poate fi începută imediat ce candidatul este înregistrat”, a spus Corj.

 

El consideră că „agitaţia electorală trebuie începută atunci când sunt înregistraţi toţi candidaţii”. De asemenea, juristul a calificat drept „încălcare” instalarea panourilor cu denumirea Partidului Democrat, împărţirea chipiurilor cu denumirea partidului DA, răspândirea foilor volante ale candidaţilor.

 

„Dacă oamenii nu vor deveni mai curajoşi şi nu vor începe să aleagă cel mai bun dintre candidaţi, care a venit să schimbe totul spre bine, situaţia în ţară nu se va schimba”, a spus Corj.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 30.09.2016 11:24:55 Fima
    Asdta sa numeste - vai de capul meu!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.