Reportaje

VETERANII CONFLICTULUI DE PE NISTRU CER AUTORITĂŢILOR SĂ RESPECTE LEGEA PRIVIND CĂLĂTORIA GRATUITĂ

04 octombrie, 2016
VETERANII CONFLICTULUI DE PE NISTRU CER AUTORITĂŢILOR SĂ RESPECTE LEGEA PRIVIND CĂLĂTORIA GRATUITĂ Organizaţia raională a Uniunii Veteranilor de Război cer autorităţilor Moldovei să respecte legea privind călătoria gratuită în transportul public pentru veterani şi ameninţă cu proteste, dacă acest lucru nu se va întâmpla.

 

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele organizaţiei, Gheorghe Staci, a spus că, „potrivit legii din 2014, veteranii au dreptul de a călători gratuit în transportul public, în tren şi în avion, însă în Moldova această lege nu se respectă”.

 

Potrivit lui, „când veteranii cumpără bilet la gară, acesta este vândut fără nici un fel de date, fără ştampilă, ceea ce nu permite obţinerea compensaţiei pentru călătorie”. Afară de aceasta, deseori la casele autogărilor veteranilor li se propune să se înţeleagă cu şoferii şi să călătorească gratuit, iar prin acest lucru „veteranii îşi pun viaţa în pericol”.

 

„Cele mai multe probleme apar cu şoferii de autobuze, care refuză să afişeze în transport lista categoriilor de persoane care au dreptul de a călători geratuit. De asemenea, la prezentarea documentelor de participare la acţiunile de luptă, şoferii refuză să transporte aceşti pasageri, îi ignoră, merg fără a se opri la staţii”, a spus Staci.

 

Veteranii s-au adresat la Ministerul Transporturilor, la Guvern şi la Parlament, însă toate documente au fost trimise la Ministerul Transporturilor, care nu controlează cum firmele respectă legea privind transportarea pasagerilor.

 

Staci îndeamnă autorităţile Moldovei „să îndeplinească cerinţele veteranilor şi să le asigure dreptul de a călători gratuit”. El le-a pus la dispoziţie o săptămână pentru a lua o decizie, după care a promis că va iniţia acţiuni de protest.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.