Reportaje

AGRICULTORII AMENINŢĂ CU PROTESTE DIN CAUZA „POLITICII INCOMPETENTE A GUVERNULUI PAVEL FILIP”

04 octombrie, 2016
AGRICULTORII AMENINŢĂ CU PROTESTE DIN CAUZA „POLITICII INCOMPETENTE A GUVERNULUI PAVEL FILIP” Reprezentanţii mai multor asociaţii de producători agricoli ameninţă cu acţiuni de proteste în masă împotriva politicii incompetente a Guvernului Pavel Filip în domeniul agriculturii.

 

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Uniunii Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a spus că „echipa competentă, după cum domnul Filip deseori îşi numeşte Guvernul, încă nu a achitat fermierilor compensaţiile pentru anul 2015”.

 

„Datoriile ajung la 120 mil. lei. Iar în anul curent nu au fost efectuate nici un fel de plăţi, deşi suntem deja în luna octombrie şi se apropie sfârşitul anului. Cum poate fi apreciată o asemenea activitate a Guvernului? Doar eşuată”, consideră el.

 

Potrivit lui Slusari, „situaţia de criză în domeniu este agravată de aşteptările de ani de zile ale ţăranilor, care speră că autorităţile îi vor auzi într-un final”.

 

„Au fost multe discuţii şi promisiuni. Nu mai am nici o încredere în acest Guvern şi unica armă împotriva lui sunt protestele. Avem doar o singură întrebare: înainte sau după alegeri? La consiliul organizaţiilor vom decide în ce formă se vor desfăşura toate acestea şi vom identifica măsurile noastre ulterioare”, a comunicat el.

 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, consideră că „pentru Guvernul Filip dezvoltarea sectorului agricol nu este o prioritate”.

 

„De când există Moldova independentă, nu-mi amintesc să fi fost vreodată o asemenea presiune şi atitudine neglijentă faţă de producătorii agricoli şi ţărani. Agricultorii au fost lăsaţi să se descurce singuri cu problemele lor. Însă, în condiţiile în care compensaţiile nu se plătesc cu anii, problemele în această ramură se înmulţesc. Credem că doar ieşirea la proteste, ca exprimare de nesupere civică, poate influenţa asupra acestei guvernări”, a remarcat el.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 05.10.2016 01:46:19 Grigore
    Este clar ca eu nu vior ca urmatorul presedinte sa fie Dodon s-au Lupu, ei vor Nastase, care este prea slabut.
  2. 05.10.2016 01:50:07 Svetlana
    Eu totdeauna votez numai pentru dl Slusari Alexandru ca este cinstit si bun specialist.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.