Reportaje

ORGANIZAŢIA „SĂ AJUTĂM COPIII” VA FACE GREVA FOAMEI LA SEDIUL ADMINISTRAŢIEI PREŞEDINTELUI UCRAINEI

07 octombrie, 2016
ORGANIZAŢIA „SĂ AJUTĂM COPIII” VA FACE GREVA FOAMEI LA SEDIUL ADMINISTRAŢIEI PREŞEDINTELUI UCRAINEI Începând cu 14 octombrie, cel puţin 40 de cetăţeni ucraineni vor participa la o acţiune de protest şi la greva foamei în faţa clădirii administraţiei Preşedintelui Ucrainei la Kiev, cu îndemnul de a opri atacurile raider şi sărăcirea poporului. Despre aceasta a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele organizaţiei ucrainene „Să ajutăm copiii”, Nikolai Kojuşko.

 

El a spus că, începând cu luna septembrie, în mai multe regiuni din Ucraina au început atacurile raider asupra întreprinderilor agricole prin folosirea documentelor false, iar numărul total al gospodăriilor atacate în ultimii ani a ajuns la 300.

 

„Numai în raionul Sofievka din regiunea Dnepropetrovsk prin atacuri raider au fost acaparate patru întreprinderi, iar noii proprietari au devenit locuitorii autoproclamatei Republici Populare Doneţk, care este controlată de terorişti”, a spus Kojuşko.

 

Potrivit lui, directorul întreprinderilor s-a adresat de numeroase ori la organele de drept după ajutor, dar situaţia nu s-a schimbat.

 

Nikolai Kojuşko a spus că „în Ucraina sunt răspândite pe larg diferite tipuri de atac raider. Cetăţenii Ucrainei îşi pierd apartamentele pentru datorii la credite şi servicii comunale, iar apartamentele copiilor de la orfelinate sunt scrise pe numele altor oameni”.

 

El a mai spus că bugetul Ucrainei pentru anul 2017 prevede micşorarea plăţilor sociale, fapt ce va duce la înrăutăţirea vieţii oamenilor. Pentru a redresa situaţia, plăţile sociale trebuie majorate cel puţin cu 100%, pentru a compensa inflaţia.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 07.10.2016 05:53:04 Lidia
    Saracu si el sa lupta cu oligarhii la Kiev.
  2. 09.10.2016 11:46:03 Illarion
    Ce el poate sa face singur singurel?
  3. 10.10.2016 08:47:22 Mihai
    La noi inMoldova comparativ cu Ucraina este mult mai bine.
  4. 10.10.2016 11:52:15 Ivan
    Nu kuda emu protiv mafii?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.