Reportaje

MIŞCAREA REFUGIAŢILOR TRANSNISTRENI VA RELUA ACŢIUNILE DE PROTEST

11 octombrie, 2016
MIŞCAREA REFUGIAŢILOR TRANSNISTRENI VA RELUA ACŢIUNILE DE PROTEST

Membrii Mişcării refugiaţilor transnistreni vor relua acţiunile de protest, cerând autorităţilor să le permită să privatizeze locuinţele sociale care le-au fost acordate.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele mişcării, Anatol Bîzgu, a spus că, potrivit legislaţiei, refugiaţii şi veteranii conflictului de pe Nistru pot privatiza gratuit locuinţele sociale care le-au fost acordate, însă în realitate, ei se confruntă cu probleme în această privinţă.

„Locuitorii casei din strada Ginta Latină 11/3 pot privatiza locuinţa, iar cei care locuiesc în blocul de pe strada Milescu Spătarul 21/5 nu o pot face până când Parlamentul nu va da un răspuns la legea cu privire la privatizarea locuinţelor veteranilor şi refugiaţilor. Ne-am adresat de mai multe ori la Parlament şi Guvern cu solicitarea de a avea o întâlnire cu speakerul Andrian Candu şi prim-ministrul Pavel Filip, însă întâlniri aşa şi nu au mai avut loc”, a remarcat el.

Potrivit lui, „din motive neînţelese, autorităţile acordă selectiv permisiunea la privatizare”.

Preşedintele mişcării a menţionat că „veteranii şi refugiaţii vor relua acţiunile de protest în faţa Guvernului şi Parlamentului, care vor continua până la 30 octombrie”.

El i-a îndemnat pe veteranii conflictului de pe Nistru şi pe refugiaţi „să se unească şi să lupte împreună pentru drepturile sale, pentru privatizarea locuinţelor”.

INFOTAG precizează: În 2007 şi 2009 au fost date în folosinţă două blocuri locative pentru veteranii conflictului de pe Nistru şi refugiaţi, dar autorităţile au interzis oamenilor să privatizeze locuinţele. Potrivit deciziei autorităţilor, cei care doresc să privatizeze locuinţa socială trebuie să achite costul acesteia.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 11.10.2016 04:42:31 Fima
    Ati obesvati, ei asta fac tot timpul innainte de alegeri...
  2. 17.10.2016 08:50:41 Viorel
    Asta sa numeste o santaj!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.