Reportaje

CONDUCEREA „CARIEREI IVANOS” ACUZĂ AUTORITĂŢILE DIN ORHEI DE ATAC RAIDER

19 octombrie, 2016
CONDUCEREA „CARIEREI IVANOS” ACUZĂ AUTORITĂŢILE DIN ORHEI DE ATAC RAIDER Conducerea companiei „Cariera Ivanos” acuză autorităţile din Orhei de atac raider asupra întreprinderii.

 

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, şeful întreprinderii, Iurie Nastas, a spus că „problemele au început anul trecut, după ce compania a refuzat să livreze gratuit pietriş”.

 

„După alegerile locale, în iulie 2015, noul primar de Orhei, Ilan Shor, m-a invitat la biroul lui şi mi-a recomandat să particip la diferite proiecte ce se realizează în oraş şi mi-a cerut să ofer gratuit pietriş pentru aeroport. După ce am refuzat să fac acest lucru, au şi început problemele, deşi primarul este cel care trebuie să rezolve, nu să creeze probleme”, consideră el.

 

Administratorul întreprinderii, Vitalie Gorea, a spus că în mass-media sunt publicate informaţii precum că întreprinderea ar funcţiona ilegal, că nu plăteşte impozite, ceea ce este o minciună.

 

Potrivit lui, întreprinderea a primit în anul 2011 licenţa de a extrage pietriş şi „deţine toate documentele necesare pentru o astfel de activitate”.

 

„Întreprinderea achită anual în bugetul local 1,3 mil. lei şi nu are nici un fel de datorii. Noi utilizăm tehnologii moderne de extragere a pietrei şi nu folosim metoda exploziilor. Însă la 5 septembrie Curtea de Apel a emis o decizie în lipsa reprezentanţilor întreprinderii şi a dispus sistarea activităţii noastre. Deocamdată nu cunoaştem motivele”, s spus Gorea.

 

El consideră că de problemele întreprinderii este vinovat Ilan Shor, iar sistarea activităţii întreprinderii va lăsa 80 de persoane fără un loc de muncă.

 

Avocatul întreprinderii, Eugen Bejenaru, a spus că „hotărârea Curţii de Apel a fost contestată, iar dacă dreptatea nu va triumfa şi în alte instanţe din Moldova, atunci avocaţii se vor adresa la Curtea de la Strasbourg.

 

INFOTAG precizează: Primăria Orhei consideră că „Cariera Ivanos” activează ilegal, fără a plăti pentru exploatarea carierei încă din 1997. Primăria vrea prin judecată să reîntoarcă cariera în proprietatea raionului şi să oprească activitatea economică la carieră, pentru a preveni prejudicierea locuitorilor oraşului.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 19.10.2016 04:40:29 Lord
    Cine este inpotriva dl Ilan Sor, ei sunt inpotriva locuitorii orasului Orhei...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.