Reportaje

TRANSPORTATORII SUNT NEMULȚUMIȚI DE ÎNĂSPRIREA LEGISLAȚIEI PRIVIND TRANSPORTUL DE PASAGERI PE DISTANȚE LUNGI

19 octombrie, 2016
TRANSPORTATORII SUNT NEMULȚUMIȚI DE ÎNĂSPRIREA LEGISLAȚIEI PRIVIND TRANSPORTUL DE PASAGERI PE DISTANȚE LUNGI

Transportatorii sunt nemulțumiți de înăsprirea legislației privind transportul de pasageri pe distanțe lungi și legalizarea activității lor. Despre acesta a comunicat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, reprezentantul transportatorilor de pasageri și colete, Iurie Tesa.

El a spus că transportatorii utilizează autoturisme cu șase locuri, iar conform legii noi, transportări internaționale pe o distanță mai mare de 300 km pot efectua doar microbuzele care au mai mult de 17 locuri.

„Legislația ne blochează activitatea și nu putem efectua transportul de pasageri. Din această cauză circa 2 mii colaboratori vor rămâne fără lucru”, a explicat el.

Tesa a comunicat că anterior transportatorii au depus o petiție la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, iar cei de la minister au promis că va fi creat un grup de lucru cu participarea transportatorilor, precum și că vor fi stopate controalele până când problema va fi soluționată.

„Am primit promisiuni, dar nu au fost îndeplinite, nici unul dintre reprezentanții noștri nu a fost invitat la ședința grupului de lucru, iar controalele continuă”, a spus el.

În opinia șoferilor, la minister există persoane interesate în crearea unui monopol pentru transportări internaționale. De asemenea, ei au comunicat că, din cauza situației create, colaboratorii Serviciului Vamal forțează șoferii să dea mită.

Tesa a recunoscut că transportatorii o perioadă îndelungată nu au achitat impozite, dar ei sunt dispuși să facă acest lucru în cazul în care activitatea transportatorilor mici va fi prevăzută în lege.

„Fără un cadru legal nu este posibil să achităm impozite, nu putem pur și simplu să mergem la Serviciul Fiscal de Stat și spune că vrem să plătim impozite”, a explicat el.

El nu este de acord cu faptul că transportatorii mici sunt implicați mai des decât alții în accidente rutiere și conduc automobile defectate. Tesa a menționat că toate automobile sunt bune, iar în deplasări pe distanțe mari pleacă doi șoferi.

Potrivit lui, „din cauza situației economice, peste un milion de cetățeni au plecat din țară la muncă și ei au nevoie de serviciile transportatorilor”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 19.10.2016 04:42:55 Valeriu
    Sigur, ca dl Tesa are 100 de procente DREPTATE!
  2. 20.10.2016 11:12:20 david
    El propune cheste destul de rationala si practica, bravo lui.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.