Reportaje

UN GRUP DE CETĂŢENI AU VENIT ÎN APĂRAREA AVOCATEI ANA URSACHI

20 octombrie, 2016
UN GRUP DE CETĂŢENI AU VENIT ÎN APĂRAREA AVOCATEI ANA URSACHI

Activiştii civici Grigorii Petrenco şi Alexandr Petcov şi vicepreşedintele „Partidului Nostru” de opoziţie, Nicolai Ţipovici, cetăţeni au venit în apărarea avocatei Ana Ursachi.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Petrenco a spus că Ana Ursachi este considerată pe bună dreptate drept avocatul poporului.

„Ea îi apără pe oamenii care sunt urmăriţi de regimul de la guvernare din motive politice. Asemenea avocaţi în Moldova sunt puţini. Deseori, juriştii se tem să se apuce de apărarea persoanelor persecutate de guvernare. Acest lucru nu e o taină. Dosarul pornit împotriva avocatei este unul absurd, fiind un scenariu murdar lansat de oligarhul Vlad Plahotniuc la posturile de televiziune pe care le controlează. Spre regret, a fost făcut şi un film ridicol, un fals prin care se încearcă ataşarea Anei Ursachi la un oarecare omor. Astfel de măsuri sunt luate cu două scopuri: de a opri activitatea de avocat a Anei Ursachi şi de a intimida corpul de avocaţi”, consideră Petrenco.

Fostul deputat în Parlament Alexandr Petcov a amintit că procurorii Viorel Morari şi Nicolae Chitoroagă, care au emis hotărârea de a relua urmărirea penală a Anei Ursachi, sunt cunoscuţi prin devotamentul pe care îl au pentru Plahotniuc.

„Cauza a fost intentată, aceasta în condiţiile în care anterior acesta a fost încheiat de trei ori de diferite instanţe. Amintesc că această cauză a fost intentată de procurori care cică lucrează într-o procuratură reformată după modelul european. Dar metodele lor nu au nimic comun cu valorile europene, printre care cea mai importantă este respectarea drepturilor omului. Persecutarea avocatei a început într-o manieră stalinistă. Vreau să atrag atenţia partenerilor internaţionali şi europeni ai autorităţilor Moldovei la ceea ce se întâmplă în ţară”, a spus Petcov, care a subliniat că acuzaţiile în adresa Anei Ursachi sunt înaintate după modelul tradiţional de „justiţie televizată”.

Vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Nicolai Ţipovici, a menţionat că el a fost unul din primii deţinuţi politici, fiind arestat la 1 decembrie 2014 după acuzaţii false.

„În cele trei luni pe care le-am petrecut în închisoare, Ana Ursachi a fost alături de mine. Acest dosar şi tot ce se întreprinde în adresa ei sunt false. Astăzi mă aflu aici şi pentru că banda de la guvernare ştia că noi toţi ne vom ridica în apărarea avocatului poporului şi nu o vom lăsa pe Ana Ursachi să fie ofensată”, a spus el şi a îndemnat opoziţia şi pe toţi cetăţenii de bună-credinţă să se alăture împotriva justiţiei de comandă.


 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 21.10.2016 03:25:06 Galina
    Nu stiu daca Ana are mai mult ca 3-5 mii de sustinatorii sai...
  2. 21.10.2016 03:28:57 Grigore
    Nu cred ca dl petcov si dl Petrenco sunt cel mai cunoscuti luptatori pentru numele curata si frumoasa Ana Ursachi. Ei sunt persoane care au interes propriu.
  3. 21.10.2016 03:39:16 Filaret
    Am ipresie ca dupa chaderea regimului Ana Ursachi sa chistiga toate procese are ea are...
  4. 21.10.2016 05:53:57 Svetlana
    Noi stim ca Ana este foarte si foarte cinstit si bun avocat!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.