Reportaje

CANDIDATUL INDEPENDENT VALERIU GHILEŢCHI NU ÎŞI RETRAGE CANDIDATURA DIN CURSA ELECTORALĂ

27 octombrie, 2016
CANDIDATUL INDEPENDENT VALERIU GHILEŢCHI NU ÎŞI RETRAGE CANDIDATURA DIN CURSA ELECTORALĂ Candidatul independent la funcţia de preşedinte al Moldovei, Valeriu Ghileţchi, nu îşi retrage candidatura din cursa electorală şi deocamdată nu este dispus să susţină vreun candidat în turul doi.

 

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, candidatul a spus că, având în vedere că în ajunul alegerilor unii candidaţi au decis să nu mai participe la scrutin, s-a creat multă confuzie în rândul alegătorilor”.

 

El susţine că s-a înscris în cursa electorală pentru a lupta pentru drepturile cetăţenilor şi pentru valorile lor.

 

„Nu neg dreptul unor partide să facă anumite înțelegeri privind înaintarea sau retragerea candidaturilor sale, dar rămân convins că președintele trebuie să fie reprezentantul și garantul vocii poporului. Ca să obținem însă acest lucru este extrem de important să nu creăm confuzie în rândul alegătorilor, mai cu seamă în ajunul alegerilor”, a spus Ghileţchi.

 

Potrivit lui, ceea ce s-a întâmplat miercuri a bulversat întreg electoratul, în special, cel proeuropean.

 

„O retragere unilaterală necoordonată cu cel pe care vrei să-l susții și o respingere neînțeleaptă a susținerii care vine prin această retragere a lăsat alegătorii într-o ceață densă cu câteva ore înainte de alegeri”, consideră candidatul.

 

El a spus că a întrebat-o de două ori pe Maia Sandu care este poziția ei în ceea ce privește definiția familiei și dacă este gata să renunțe la doctrina liberal-progresistă. Însă ea a refuzat să răspundă.

 

„O remarcă importantă este și faptul că ea a respins sprijinul unui important segment de electorat proeuropean conservator, însă nu a comentat dorinţa reprezentanţilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali – „I.”) de a o susţine în alegeri”, a remarcat Ghileţchi.

 

El a menţionat că este singurul candidat proeuropean care promovează valorile conservatoare.

 

„Sunt convins că în Republica Moldova sunt foarte multe voci care susțin integrarea europeană, dar sunt împotriva agendei liberale care ne este impusă. Nu putem lăsa ca Igor Dodon, să fie singurul apărător al valorilor morale. Mai mult ca atât, nu cred că un lider care în trecutul său sovietic era împotriva lui Dumnezeu, poate să promoveze azi în mod autentic valori creștine”, a spus candidatul la preşedinţie.

 

Ghileţchi a spus că deocamdată el nu este dispus să susţină candidatura nimănui în turul doi.

 

„Dacă Maia Sandu va ajunge în turul doi şi va răspunde la întrebările pe care i le-am pus, atunci ar fi posibil să susţin candidatura ei”, a spus Valeriu Ghileţchi şi a îndemnat cetăţenii Moldovei să voteze pentru el la alegeri.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 27.10.2016 05:33:16 Galina
    Ghikletchi viseaza ca poate sa prelua electoratu PLDM, - zadarnic!
  2. 07.11.2016 02:56:31 Stefan
    Giletchi Valeriu nu "viseaza" dar el știe ca Dumnezeu nu uita niciodata de poporul sau,chiar si atunci cind este ceata peste ochii oamenilor, prin credinta totul e posibil!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.