Reportaje

„MAIA SANDU ÎȘI CREEAZĂ IMAGINEA DE LUPTĂTOR CU CORUPȚIA, ÎNSĂ EA ÎNSĂŞI ESTE FIICĂ A CORUPȚIEI”, CADITATUL LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE MAIA LAGUTA

27 octombrie, 2016
„MAIA SANDU ÎȘI CREEAZĂ IMAGINEA DE LUPTĂTOR CU CORUPȚIA, ÎNSĂ EA ÎNSĂŞI ESTE FIICĂ A CORUPȚIEI”, CADITATUL LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE MAIA LAGUTA „Candidatul la funcția de președinte din partea Partidului Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu, își creează imaginea de luptător cu corupția, însă ea însăşi este fiică a corupției”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, candidatul independent la funcția de președinte, Maia Laguta.

 

Potrivit ei, sistemul care a fost creat de către Maia Sandu la Ministerul Educației nu este concentrat asupra luptei împotriva corupției în educație, ci asupra creşterii mărimii mitelor.

 

Ea a comunicat că recent a făcut cunoștință cu președintele organizației obștești „Viața fără droguri”, Alexandru Maleev, care i-a relatat că, din neştiinţă, a certificat „o diplomă falsă de bacalaureat în cadrul Ministerului Educației, care era condus pe atunci de către Sandu”.

 

Potrivit lui Maleev, în anul 2014 un cunoscut de-al lui, care a plecat în SUA, l-a rugat să ia diploma de bacalaureat de la Universitatea Liberă Internațională (ULIM) pentru a-l înregistra în sistemul „Apostilă”. Câțiva ani mai târziu, prietenul său a recunoscut într-o conversație privată că a cumpărat diploma în unul din liceele din capitală unde nici nu a studiat.

 

„M-am adresat la procuratură cu solicitarea de a investiga acest caz și în cerere am explicat amănunțit cele întâmplate”, a spus el.

 

Potrivit lui, acest lucru dovedește că un document fals poate fi înregistrat în sistemul „Apostilă”.

 

Laguta a comentat decizia candidatului din partea Partidului Democrat, Marian Lupu. Ea a spus că „decizia este un viraj pentru a induce oamenii în eroare”. Ea a mai spus că nu contează în favoarea cui a fost luată decizia, deoarece „Sandu și Dodon sunt produse ale unui sistem corupt”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 27.10.2016 05:32:34 Anton
    D-na Laguta in ce planeta traeste?
  2. 27.10.2016 05:35:22 Timofei
    daca 1 000 alegatorii votez pentru d-na Laguta, pentru ea asta sa fie succes mare.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.