Reportaje

EX-PREMIERUL VASILE TARLEV CONSIDERĂ CĂ DECIZIA FMI „ESTE O IMPLICARE ÎN TREBURILE INTERNE ALE MOLDOVEI”

09 noiembrie, 2016
EX-PREMIERUL VASILE TARLEV CONSIDERĂ CĂ DECIZIA FMI „ESTE O IMPLICARE ÎN TREBURILE INTERNE ALE MOLDOVEI” Aprobarea de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) a programului cu Guvernul RM cu trei zile înainte de alegeri preşedintelui Moldovei poate fi calificată drept „implicare în treburile interne ale statului”. Despre aceasta a declarat fostul prim-ministru al Moldovei, Vasile Tarlev, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG.

 

El a spus că „Guvernul a semnat un Memorandum secret cu FMI pentru finanţarea Moldovei”.

 

„Niciodată asemenea acorduri nu au fost secrete, ele întotdeauna erau făcute publice. Creditele FMI, în general, sunt acordate pentru susţinerea monedei naţionale, iar Banca Naţională mai are rezerve în aceste scopuri. Apare întrebarea despre necesitatea creditului. Eu, când am deţinut funcţia de premier, niciodată nu am semnat acorduri secrete. Asemenea acorduri trebuie să fie publice. Este vorba de acordarea unei mare sume de bani pentru RM, pe care populaţia o va întoarce”, a spus Tarlev.

 

El a amintit afirmaţiile preşedintelui Turciei, Tayyip Erdogan, precum că „creditele nu au făcut fericit pe nimeni, FMI nu a făcut fericită nicio ţară”.

 

În acelaşi timp, Tarlev a criticat Guvernul pentru „majorarea impozitului la imobile şi automobile”. În opinia sa, acest lucru „va agrava situaţia economică şi va contribui la eschivarea de la plata impozitelor”.

 

„Acţiunile guvernării mă îngrijorează. Ea fie nu vrea să facă nimic pentru dezvoltarea ţării, fie nu poate, fie nu ştie”, a spus Tarlev.

 

În acelaşi timp, ex-premierul îndeamnă cetăţenii să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale, pe 13 noiembrie, pentru candidatul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

 

Potrivit lui, Dodon „are un program de dezvoltare economică a ţării, chiar dacă nu este unul ideal, dar el, în calitate de preşedinte, va putea dezvolta ţara şi va putea menţine integritatea ei”.

 

„Concurentul său, Maia Sandu, nu are un program economic clar, ci doar afirmaţii. Ea a fost în guvernul actualei guvernări, a votat pentru furtul banilor. Dacă Sandu va câştiga alegerile, iar acest lucru este posibil prin fraudarea masivă, atunci în Moldova ar putea să se repete scenariul ucrainean, iar noi nu avem nevoie de vărsări de sânge”, a spus Tarlev, care consideră că „este imposibil ca alegerile să fie câştigate de o femeie”.

 

După cum a informat anterior INFOTAG, Vasile Tarlev a intenţionat să participe la alegerile preşedintelui Moldovei în calitate de candidat independent. Însă Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat candidatura lui pentru că el nu a reuşit să colecteze 15 mii de semnături în susţinerea sa.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 09.11.2016 02:07:06 Galina
    Daca Tarlev pina acuma nu stie ce inseamna Programa cu FMI - estye pacat, mare pacat...
  2. 09.11.2016 06:33:34 David
    Tarkev are o nadejda ca dl Dodon su numeasca pe dinsu prim-ministru RM, da asta nu sa fie niciodata.
  3. 10.11.2016 10:39:57 David
    Cu FMI sa primit o gafa mare pentru Trlev...
  4. 11.11.2016 12:25:01 Trofim
    Dl Tarlev, cum merge afacerea dumneavoastra?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.